1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 15 º

Extern

UE este "convinsă" că Trump nu va introduce deocamdată noi taxe vamale asupra automobilelor

Uniunea Europeană este "convinsă" că Donald Trump nu va impune noi taxe vamale asupra automobilelor importate atât timp cât continuă negocierile comerciale între Bruxelles şi Washington, a afirmat miercuri ambasadorul european în Statele Unite, David O'Sullivan, cu câteva zile înainte de o scadenţă crucială, relatează AFP.

14 feb, 2019 | Agerpres

Preşedintele Statelor Unite a cerut la sfârşitul lui mai Departamentului american al Comerţului să lanseze o anchetă asupra importului de automobile "pentru a stabili impactul acestuia asupra securităţii naţionale". În acest context, ameninţarea sa de a impune tarife suplimentare care pot ajunge la 25% pentru importurile de automobile, o sperietoare pentru industria europeană a automobilelor şi, în special, germană.

Potrivit ambasadorului european, termenul limită pentru prezentarea raportului de către Departamentul Comerţului este "duminica viitoare". "Ulterior, preşedintele va avea 90 de zile la dispoziţie să decidă ce are de făcut", a adăugat el în cursul unei întâlniri cu presa la Washington.

"Din câte ştiu, nimeni nu a văzut acest raport, nu ştim ce conţine", a mai spus diplomatul.

În opinia sa, armistiţiul comercial încheiat la sfârşitul lui iulie la Casa Albă între Donald Trump şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, face imposibilă impunerea de noi taxe cât timp negocierile sunt în curs pe cele două maluri ale Atlanticului. La acea dată, cei doi lideri au dezamorsat o criză incipientă şi au anunţat o serie de decizii privind agricultura, industria, energia şi au fost demarate negocieri pentru a oficializa aceste măsuri.

"Acordul găsit între preşedintele Juncker şi preşedintele Trump este foarte clar: atât timp cât discuţiile continuă, cele două părţi se abţin să introducă noi taxe şi suntem convinşi că discuţiile în curs fac progrese şi, în acest context, nu ne aşteptăm pentru moment la noi taxe", a explicat ambasadorul O'Sullivan.

"Am spus foarte clar că, dacă vor fi impuse noi taxe vamale, acestea vor invalida acordul actual şi nu vom mai fi în măsură să continuăm negocierile şi va trebui să ne gândim cum vom reacţiona", a adăugat diplomatul european.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO