1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

Finanţe şi bănci

UE intensifică o campanie împotriva propunerilor Fed privind supravegherea băncilor

Uniunea Europeană a intensificat o campanie împotriva propunerilor Rezervei Federale americane (Fed) de înăsprire a supravegherii unităţilor bancare aparţinând instituţiilor de credit din străinătate, avertizând "cu posibile măsuri de reacţie" la aceste planuri care ar duce la creşterea costurilor.

23 apr, 2013 | Mediafax

Comisarul pentru servicii financiare, Michel Barnier, a trimis săptămâna trecută şefului Fed, Ben Bernanke, trei pagini de critici la adresa proiectului de măsuri, afirmând că riscă să dezavantajeze băncile din Uniunea Europeană, transmite Bloomberg.

Scrisoarea a fost trimisă după o întâlnire din această lună între Barnier şi secretarul Trezoreriei SUA, Jacob J. Lew, în care oficialul european a insistat pentru schimbări.

Propunerile reprezintă o schimbare radicală a actualei politici americane şi ar putea submina eforturile de a reduce băncile mari, în cazul apariţiei unor probleme, a scris Barnier în scrisoare.

Standardele ar putea provoca o reacţie protecţionistă din partea altor jurisdicţii, care ar putea avea în ultimă instanţă un impact negativ substanţial asupra redresării economiei mondiale, se arată în scrisoare.

Conform planurilor Fed publicate în decembrie, băncile străine vor fi obligate să îşi organizeze subsidiarele în companii holding supuse reglementărilor americane şi să aibă rezerve proprii de capital şi active uşor de vândut, care să fie folosite în situaţii de criză.

Bernanke a declarat că măsura va fi un pas important în eliminarea riscului implicat de instituţiile financiare mari, interconectate, pentru stabilitatea financiară a Statelor Unite.

Barnier a arătat că standardele Fed nu trebuie să fie aplicate băncilor care sunt deja supuse unor reglementări riguroase în ţările unde sunt înregistrate.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO