1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

Companii

UE permite Deutsche Telekom să preia UPC Austria

Organismele europene de reglementare a concurenţei au aprobat, luni, tranzacţia de 1,9 miliarde euro prin care Deutsche Telekom vrea să preia divizia din Austria a operatorului de cablu Liberty Global, proprietarul UPC, apreciind că tranzacţia nu va afecta competiţia, informează Reuters.

09 iul, 2018 | Agerpres

Executivul comunitar a subliniat că entitatea rezultată de pe urma combinaţiei dintre UPC Austria şi T-Mobile Austria nu îşi va utiliza poziţia de piaţă pentru a-i înlătura pe rivali. 'Noua companie va continua să se confrunte cu o competiţie semnificativă din partea altor jucători precum fostului monopol A1 Telekom Austria şi a Hutchison Drei Austria', a informat Executivul comunitar.

Prin preluarea UPC Austria şi a celor 500.000 de utilizatori, Deutsche Telekom va putea concura mai bine cu fostul monopol Telekom Austria, care are 1,5 milioane utilizatori.

Liberty Global este cea mai mare companie internaţională de comunicaţii prin cablu, cu operaţiuni în peste 30 de ţări din Europa, America Latină şi Caraibe. Operatorul de telecomunicaţii UPC România, parte a Liberty Global, a înregistrat în 2016 venituri nete de 689,3 milioane lei, în creştere cu 8,8% faţă de 2015.

În luna mai a acestui an, Liberty Global a anunţat că a ajuns la un acord definitiv privind vânzarea operaţiunilor sale din Germania, Ungaria, România şi Cehia către grupul de telefonie Vodafone pentru aproximativ 18,4 miliarde de euro.

Achiziţia operaţiunilor Liberty Global de către Vodafone va crea, în România, o companie cu o cotă totală de piaţă de 25% după veniturile totale. Compania creată în urma achiziţiei va putea oferi servicii TV interactive, de internet în bandă largă şi de telefonie fixă, precum şi servicii mobile, pentru cei 9,9 milioane de clienţi mobili ai Vodafone România şi pentru utilizatorii celor 2,1 milioane de abonamente de servicii fixe ale UPC România.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO