1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Extern

UE presează Cipru să ceară un program de ajutor financiar

Autorităţile europene exercită presiuni asupra Ciprului să ceară un program de ajutor financiar de până la 10 miliarde de euro, rezistând la încercările ţării de a limita asistenţa la nivelul sistemului bancar, au declarat marţi doi oficiali comunitari, citaţi de Bloomberg.

19 iun, 2012 | Mediafax

Cipru ar fi al cincilea stat din zona euro care să beneficieze de o linie de asistenţă financiară. Autorităţile cipriote preferă asistenţa bancară pentru a evita supravegherea impusă programelor convenite de UE cu Grecia, Irlanda şi Portugalia, au afirmat sursele.

Spania discută un acord de susţinere doar pentru sectorul bancar.

Autorităţile din Cipru nu au solicitat încă un program de sprijin financiar, iar Banca Centrală Europeană şi Comisia Europeană vor să condiţioneze susţinerea de o supraveghere extinsă, având în vedere că suma analizată ar depăşi jumătate din PIB-ul ţării, de 18 miliarde de euro.

Negocierile cu Cipru, care discută şi obţinerea unui împrumut din partea Rusiei, vor continua pe 21 iunie, când miniştrii de Finanţe din zona euro vor analiza ajutorul pentru băncile spaniole şi o posibilă relaxare a termenilor de susţinere a Greciei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO