UE propune teste mai dure care să determine nivelul de poluare al maşinilor şi consumul de combustibil

Autorităţile de reglementare ale UE au propus din 2017 teste mai dure care să determine nivelul de poluare al maşinilor şi consumul de combustibil, după ce Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 15 iun. 2016, 14:12
UE propune teste mai dure care să determine nivelul de poluare al maşinilor şi consumul de combustibil

Proiectul Comisiei Europene, care va fi analizat de liderii UE şi de Parlamentul European, va introduce proceduri de testare mai dure pentru noile maşini, începând din septembrie 2017, şi pentru toate vehiculele din 2018.

Legislaţia face parte din răspunsul UE la scandalul Volkswagen, izbucnit în septembrie 2015.

‘Acesta este un pas crucial către restabilirea credibilităţii’, a afirmat comisarul european pentru acţiuni climatice şi energie, Miguel Arias Canete.

Luna aceasta ar urma să fie publicate şi noile standarde privind consumul de combustibil şi nivelul de dioxid de carbon, care vor intra în vigoare după 2020.

Noile metodologii de testare vor oferi autorităţilor de reglementare instrumente mai bune pentru a supraveghea nivelul de poluare al maşinilor şi consumul de combustibil.

În UE, testele privind poluarea se desfăşoară în laboratoare iar autorităţile vor să introducă şi testarea în condiţii reale de conducere în următorii doi ani, din cauza dovezilor că emisiile în condiţii reale de conducere sunt mai ridicate decât cele înregistrate în laboratoare.

O reglementare separată a UE se va referi la reducerea decalajului dintre emisiile de oxid de azot în condiţii reale de conducere şi cele înregistrate în laboratoare. Nivelul ridicat al acestor emisii provoacă probleme respiratorii şi scad speranţa de viaţă.

Consumul de combustibil reprezintă unul din principalele criterii luate în calcul la achiziţionarea vehiculelor dar reprezentanţii consumatorilor susţin că datele furnizate de producătorii auto nu sunt demne de încredere.

Grupul auto german Volkswagen este implicat în prezent într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forţat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...