1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Din cauza subvenţiilor Boeing, UE vrea să penalizeze companiile din SUA cu 12 mld dolari/an

UE a cerut joi acordul Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) pentru a aplica sancţiuni comerciale în valoare 12 miliarde dolari pe an companiilor americane, acuzând SUA că nu a oprit, conform unei decizii a OMC de anul trecut, subvenţiile către producătorul de avioane Boeing, potrivit AFP.

27 sep, 2012 | Mediafax

Cererea marchează un nou capitol al disputei începute în 2004 între UE şi SUA referitor la subvenţiile pe care statele le acordă propriilor producători de avioane, Airbus, respectiv Boeing.

OMC a arătat în ultimii ani că atât Airbus, cât şi Boeing au beneficiat de sprijin ilgal din partea guvernelor.

Contramăsurile cerute de Comisie, "se bazează pe estimări ale pierderilor înregistrate de UE din cauza concurenţei neloiale a industriei din SUA", se arată într-un comunicat al executivului european.

Comisia Europeană afirmă că Boeing nu a pus în aplicare decizia organizaţiei şi vrea permisiunea de a creşte tarifele pentru o gamă de bunuri şi servicii produse în SUA, totalizând 12 miliarde de dolari.

Cererea europeană pentru sancţiuni reflectă o aplicaţie similară a SUA pentru dreptul a impune UE sancţiuni de 10 miliarde de dolari.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO