UiPath, companie fondată de un român, a fost evaluată la peste 10 miliarde dolari, după o nouă rundă de finanţare

UiPath, platforma care oferă soluții software de automatizare a proceselor repetitive, a primit o finanțare de 225 milioane de dolari, ajungând la o evaluare de 10,2 miliarde de dolari. Cu peste 400 de milioane de dolari în venituri recurente, UiPath este una dintre companiile cu cea mai rapidă creştere în întreaga lume.
Lidia Neagu - lun, 13 iul. 2020, 11:03
UiPath, companie fondată de un român, a fost evaluată la peste 10 miliarde dolari, după o nouă rundă de finanţare

Runda a fost condusă de Alkeon Capital Management. Alți participanți includ Accel, Coatue, Dragoneer, IVP, Madrona Venture Group, Sequoia Capital, Tencent, Tiger Global, Wellington și fonduri și conturi consiliate de T. Rowe Price Associates, Inc. 

Potrivit Forrester Research, „Pe măsură ce ieșim din criză, companiile vor privi automatizarea ca pe o modalitate de a atenua riscurile potențialelor crize de resursă umană ale viitorului.” * Întrucât automatizarea devine o prioritate majoră și stringentă pentru conducerea companiilor, UiPath va folosi fondurile pentru a-și spori investițiile în cercetare și dezvoltare.

După ce a anunțat lansarea platformei sale de hiperautomatizare end-to-end în mai 2020, UiPath are ca obiectiv să accelereze și să democratizeze adopția automatizării, pentru a-și ajuta clienții să ofere o experiență mai bună clienților lor, astfel încât angajații din întreaga lume să poată utiliza și să beneficieze de sprijinul valoros oferit de roboții software. Fie că aleg opțiunea unei implementări on-premise sau în cloud, clienții UiPath au la dispozitie opțiuni de implementare flexibile care se potrivesc perfect pentru organizația lor.

„Această finanțare ne permite să accelerăm ambițiile platformei noastre pentru a răspunde cerințelor în creştere ale clienților și pentru a extinde oportunitatea extraordinară de a aduce automatizarea la un miliard de developeri – ceea ce va face ca, în final, fiecare business să devină un business de software. Vom avansa platforma noastră lider pe piață și vom continua să aprofundăm investițiile noastre în inovația bazată pe AI și în ofertele cloud extinse. COVID-19 a sporit nevoia critică a automatizării de a rezolva provocările și de a crea valoare în zile și săptămâni, nu în luni și ani. Ne-am angajat să lucrăm mai mult pentru a ajuta clienții noștri să evolueze, să se transforme și să reușească rapid în ceea ce numim noul normal”, a declarat Daniel Dines, fondatorul companiei.

„În mod similar cu cloud computing, automatizarea a devenit un imperativ strategic care schimbă fundamental modul de funcționare al organizațiilor. Produsul UiPath, crucial pentru obiectivele organizațiilor, combină software scalabil cu o interfață de utilizare intuitivă, care permite companiilor la nivel mondial să își accelereze eforturile de transformare digitală ”, a declarat Abhi Arun, General Partner la Alkeon. „UiPath este una dintre companiile de software cu cea mai rapidă creștere din istoria tehnologiei și suntem încântați să încheiem un parteneriat pentru mulți ani de aici înainte, deoarece oferă cea mai avansată și disruptivă platformă de automatizare pentru companiile moderne.”

Ultima rundă de finanţare s-a ridicat la 568 milioane dolari şi i-a oferit startup-ului o valoare de 7 miliarde dolari. Aceasta s-a derulat în aprilie 2019 şi au participat investitori precum Coatue Management, Dragoneer Investment Group sau Wellington Management.

În 2018, UiPath a devenit primul startup fondat în România care a obţinut statutul de „unicorn”, ceea ce înseamnă că a ajuns la o evaluare de un miliard dolari. De atunci, compania şi-a mutat sediul central la New York și birouri la Paris, Londra, București, Singapore, Munchen, Dubai, Amsterdam și Bengaluru.

UiPath deține platforma de Enterprise RPA cu cea mai largă rată de adopție, permițând design-ul și implementarea rapidă de roboți software sau „lucrători digitali”.

Te-ar mai putea interesa și
OMC anunță că nu s-a ajuns la un consens cu privire la derogarea temporară a brevetelor vaccinurilor anti-COVID-19
OMC anunță că nu s-a ajuns la un consens cu privire la derogarea temporară a brevetelor vaccinurilor anti-COVID-19
Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a anunţat într-un comunicat dat publicităţii vineri seară că nu s-a reuşit atingerea unui consens cu privire la problema spinoasă a derogării......
Agențiile Standard & Poor’s și Moody’s au menținut ratingul de țară al României, cu perspectivă stabilă
Agențiile Standard & Poor’s și Moody’s au menținut ratingul de țară al României, cu perspectivă stabilă
Agenţia internaţională de evaluare financiară Standard & Poor's a reconfirmat ratingul României pentru datoria pe termen ...
Profi a devenit furnizor al Casei Regale a României
Profi a devenit furnizor al Casei Regale a României
Astăzi, magazinele Profi au dobândit calitatea de Furnizor al Casei Regale a României, informează compania prin intermediul ...
Sute de mii de români care stau la bloc NU vor primi automat compensarea facturii la gaze. Ce trebuie să facă asociațiile de proprietari și administratorii
Sute de mii de români care stau la bloc NU vor primi automat compensarea facturii la gaze. Ce trebuie să facă asociațiile ...
Persoanele fizice care locuiesc în blocuri alimentate de centrale termice de scară care funcționează cu gaz intră și ...