UiPath la iCEE Fest: UPGRADE 100: Parte a succesului nostru este democratizarea informației, dar pe lângă talente, am avut și foarte mult noroc

Global Partner Development Director la unicornului românesc UiPath, Sonia Pintea, a spus în cadrul iCEE Fest: UPGRADE 100, care se desfășoară azi și mâine la București, că o mare parte a succesului companiei a fost democratizarea informației, dar și norocul.
Lidia Neagu - joi, 13 iun. 2019, 09:20
UiPath la iCEE Fest: UPGRADE 100: Parte a succesului nostru este democratizarea informației, dar pe lângă talente, am avut și foarte mult noroc

„Parte a succesului nostru este acesta: democratizarea RPA, a informației, nu cere bani oamenilor pentru cunoștințe, învață oamenii să folosească tehologia și masele vor începe să o folosească și companiile vor crește”, a spus Sonia Pintea pe scena iCEE Fest.

Pintea a spus că UiPath a deschis încă de la lansarea sa o academie online gratuită care este folosită în prezent de peste 300.000 de oameni. 

„Este dificil să găsești talentele potrivite la momentul potrivit. În procesul nostru de recrutare și din discuțiile cu partenerii noștri am observat că multă lume cunoaște vag tehnologia. Pentru a pregăti generațiile viitoare vrem să învățăm copiii despre robotică și automatizare și despre UiPath. Mergem în școli și universități în România și nu numai să îi învățăm pe profesori despre RPA, care la rândul loc vor învăța elevii și studenții”, a continuat Pintea.

Ea a explicat că, până la sfârșitul anului, Academia UiPath își propune să aibă un milion de studenți la nivel global care să aibă un training în RPA.

De asemenea, Sonia Pintea a anunțat că UiPath va lansa o competiție pentru firmele mici, parte a unui plan de a da înapoi societății.

„Totul se schimbă în jurul nostru, acum vorbim de tehnologie, AI, machine learning, digitalizare și este important să ținem pasul. Lansăm o competiție pentru startup-uri mici pentru că știm cum este să fii o companie mică. Pe lângă talente, am avut și foarte foarte mult noroc carea ne-a ajutat să avem succes”, a spus directorul din cadrul UiPath.

O altă temă abordată de oficialul UiPath s-a referit la temerea că roboții vor înlocui oamenii, care vor rămâne șomeri. Ea a explicat că roboții nu vor înlocui forța de muncă umană, ci mai degrabă vor ajuta oamenii și le vor completa munca, în special pe cea repetitivă și plictisitoare.

„Nu sunt de acord că roboții ne vor lua joburile. Credem că roboții îi vor ajuta pe oameni să se dezvolte. Va fi o perioadă în care fiecare om va avea un robot. Oamenii vor folosi roboți, care să îi ajute să facă mai bine ceea ce fac”, a spus Sonia Pintea.

Ea a făcut o analogie cu filmul Iron Man și a spus că fiecare robot este ca „un costum de Iron Man”, iar studiile arată că fiecare om și-ar dori un asistent digital.

„Un robot este ca un costum de Iron Man. Sunt studii care arată că fiecare om își dorește să aibă un asistent digital. Întrebarea este cum trebuie să învățăm să lucrăm cu roboții”, a completat Sonia Pintea.

În 24 de luni, evaluarea companiei a sărit de la 110 milioane dolari la şapte miliarde dolari.

Printre clienții UiPath se numără Google, Duracell, US Navy, LogMeIn, McDonalds, NHS Shared Business Services, Nippon Life Insurance Company, Nissan Motor Corporation, Orange, Uber, Virgin Media, Ricoh Company și World Fuel Services.

UiPath a fost înfiinţată de Daniel Dines şi Marius Tîrcă, și este lider global în automatizarea robotizată a proceselor (RPA). Cu sediul central în New York City, prezența sa se extinde în 15 țări din America de Nord, Europa și Asia. UiPath trece printr-o perioadă de creștere accelerată atât la nivel global, cât și în regiunea EMEA. În 2018 și 2019, UiPath a deschis noi birouri în Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Turcia, România, Germania, Austria, Franța, Olanda, Spania și Africa de Sud.

Festivalul iCEE.fest: Upgrade 100 are loc joi și vineri în București, la mall Băneasa. Noul concept al festivalului iCEE.fest, numit acum UPGRADE 100, aduce peste 180 de experți independenți în transformările provocate de internet și tehnologie precum și giganți globali ai industriei digitale.

Festivalul iCEE.fest: UPGRADE 100 oferă celor peste 3.000 de participanți de anul acesta, veniți din peste 10 țări, două scene principale și patru specializate, la care se adaugă evenimente private de business.

Te-ar mai putea interesa și
Lamborghini introduce săptămâna de lucru de patru zile pentru muncitorii de pe linia de producţie
Lamborghini introduce săptămâna de lucru de patru zile pentru muncitorii de pe linia de producţie
Constructorul auto italian Lamborghini a anunţat marţi că a ajuns la un acord cu sindicatele pentru a introduce săptămâna de lucru de patru zile pentru muncitorii de pe linia de producţie,......
O nouă piedică spre Schengen – Belgia adoptă discursul Austriei: Discutăm despre extindere în viitor, dar mai întâi trebuie să reformăm sistemul
O nouă piedică spre Schengen – Belgia adoptă discursul Austriei: Discutăm despre extindere în viitor, dar mai ...
Nicole de Moor, secretar de stat pentru migraţie şi azil în guvernul Belgiei, a declarat marţi, la sosirea la Consiliul ...
Nova Post, cea mai mare companie privată de servicii poștale și de curierat din Ucraina, se extinde la Brașov
Nova Post, cea mai mare companie privată de servicii poștale și de curierat din Ucraina, se extinde la Brașov
Nova Post, cea mai mare companie privată de servicii poștale și de curierat din Ucraina, se extinde în România. După ...
Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 2,9%, în octombrie
Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 2,9%, în octombrie
Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost de 2,90% în luna octombrie a acestui an, în scădere cu 0,06 puncte ...