Uitaţi de iPhone 5: Cele 6 alternative la noul telefon Apple

iPhone 5 abia a fost lansat, arată foarte bine, iar specificaţiile sale tehnice au făcut ca precomenzile pentru noul gadget să fie epuizate în doar o oră de la start.
Economica.net - sâm, 22 sept. 2012, 21:02
Uitaţi de iPhone 5: Cele 6 alternative la noul telefon Apple

 Dacă nu sunteţi un fan Apple sau pur şi simplu nu vă puteţi permite cel mai recent device al Apple, iată câteva alternative oferite de CIO:

Citeste si: iPhone 5 vs. Galaxy S3. Cum a fost umilit telefonul sud-coreenilor la testele de rezistenta

1. Nokia Lumia 920

Smartphone-ul cu care Nokia vrea să fure din cota de piaţă a celor de la Apple dispune de procesor dual Core Snapdragon de 1,5 GHz, de o camera foto de 8,7 megapixeli cu tehnologie PureView, ecran de 4,5 inch cu tehnologie ClearBlack. Bateria are 2000 mAh şi poate fi încărcată wireless.

Citeste si: iPhone 5 vs Concurenţă. Vezi comparaţie între noul iPhone şi competitorii săi

Nokia va începe vânzarea Lumia 920, noul său model de vârf care utilizează sistemul de operare Windows Phone, în noiembrie în ţările europene, au declarat vineri surse anonime pentru Reuters.

2. Motorola DROID RAZR M

Noul smartphone al celor de la Google dispune de un procesor dual core, cantareste 127 de g si are o grosime de 8.38 mm, o baterie de 2000 mAh si o autonomie cu 40% mai mare decat cea pe care o ofera cei de la Apple cu iPhone-ul lor 4S. Motorola RAZR M dispune de un display de 4.3 inch Super AMOLED de 960×540 pixel, ecranul smartphone-ului este unul foarte reusit si mai ales unul foarte mare. Sistemul de operare disponibil pe acest terminal este Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

3. Samsung Galaxy S3

Samsung Galaxy S3 este un smartphone cu o grosime de numai 8.6 mm şi o greutate de 133 grame. Terminalul dispune de un ecran Super AMOLED de 4.8 inch cu o rezoluţie de 1280×720 pixeli, un chipset quad-core la 1.4 GHz si un acumulator de 2100 mAh. Acesta mai încorporează conectivitate WiFi a/b/g/n, GPS/GLONASS, NFC, Bluetooth 4.0. La fel ca si Motorola, device-ul sod coreean functioneaza pe Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Citeste si: Primul test de rezistenţă al iPhone 5 VIDEO

Camera foto are o rezoluţie de 8 MP, este dotată cu senzor BSI (BackSide Illumination), dar şi cu funcţii avansate de captură.

4. HTC One X

HTC One X este un smartphone Android quad-core cu butoane de control pentru versiunea 4.0 Ice Cream Sandwich. Anterior modelul a fost cunoscut sun numele HTC Edge sau Endeavor. Printre caracteristicile tehnice așteptate se numără un ecran Super IPS LCD2 de 4.7 inch cu rezoluție 1280×720 pixeli, un procesor Tegra 3 quad-core la 1.5 GHz, 1 GB RAM, 32 GB spațiu de stocare, fără microSD slot, 25 GB în Dropbox pentru 2 ani de zile, 3G cu viteze de download de până la 21 Mbps, Wi-Fi b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot, bluetooth 3.0, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS. Bateria are 1.800 mAh, iar camera este de 8 Megapixeli cu autofocus, LED flash, înregistrează HD video și fotografiază în același timp. Mai mult, camera permite geo-tagging, detectare a feței și a zâmbetului, si filmează la 1080p cu 30 fps. Sistemul de operare: Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

5. Samsung ATIV S

Samsung ATIV S are un ecran de 4,8 inch, HD Super AMOLED, procesor de 1.5 GHz, 1 GB RAM şi cameră foto de 8 MP. Spaţiul de stocare este de 16 sau 32 GB, telefonul suportand carduri microSD. În ceea ce priveşte conectivitatea ATIV S vine echipat cu Bluetooth 3.0, USB 2.0 Wi-Fi 802.11 a/b/g/n (2.4 & 5 GHz), Wi-Fi Direct, Wi-Fi Channel Bonding, NFC şi mufă 3.5mm earjack. Sistemul de operare: Windows 8. Capacitatea bateriei va fi imensa, adica de 2300 mAh.

De asemenea, gadget-ul va beneficia de 2 camere. Cea frontala va avea un senzor de 1.9 MP si va putea sa filmeze in format HD, iar cea principala va avea 8 Mp si va fi capabila sa filmeze in format full HD, 1920×1080 pixeli.

6. Motorola DROID RAZR MAXX HD

RAZR HD are 131.9 x 67.9 x 8.4mm si cantareste 146 grame. Are un ecran Super AMOLED imens de 4,7 inch cu o rezolutie de 720p, iar marginile telefonului sunt foarte aproape de ecran.

Camera din spate are 8 megapixeli cu flash LED si este capabila de captura video 1080p. Motorola RAZR HD este animat de un chipset Snapdragon S4 cu un procesor Krait dual-core, 1 GB memorie RAM si placa video Adreno 225.

De asemenea, Motorola Droid RAZR HD dispune de o baterie de 2530 mAh, de un chip NFC, Wi-Fi dual-band, Bluetooth 4 si port HDMI.

Citeste si: Cât costă iPhone 5 în România. Vezi preţurile

Citeste si: Cum arată iPhone 5 pe dinăuntru. FOTO si VIDEO

Citeste si: Planul secret pentru iPhone: Va fi paşaport şi card de credit

Citeste si:  Cât costă defapt iPhone 5

Citeste si: De ce li se strică iPhone-ul americanilor

Citeste si: Primul atac la iPhone 5 vine de la Samsung. Vezi reclama care ironizează noul telefon Apple

Citeste si: Programul Rabla pentru iPhone. Câţi bani primeşti pentru un 4S reciclat

Citeste si: iPhone 5 vs Concurenţă. Vezi comparaţie între noul iPhone şi competitorii săi

Citeste si: Apare Samsung Galaxy S4. Cum va arăta şi ce caracteristici va avea

Te-ar mai putea interesa și
SUA blochează aderarea palestiniană deplină la ONU
SUA blochează aderarea palestiniană deplină la ONU
Statele Unite au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii......
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Admiterea României în programul Visa Waiver reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai ...
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se "mişte" şi să elibereze mai ...
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile ...