1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Ultima zi cu dividende la cele mai mari companii de la Bursă

Astăzi este ultima zi în care se mai pot cumpăra acţiuni ale Petrom, Romgaz şi Nuclearelectrica, obţinându-se totodată şi dreptul de a primi dividende din profiturile pe anul trecut ale companiilor respective. Termenul dividendelor a expirat la alte câteva acţiuni.

13 mai, 2014 | | ECONOMICA.net

Jocurile par făcute la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) din punctul de vedere al atractivităţii exercitate de dividende. Investitorii care ar vrea să mai cumpere acţiuni care dau dreptul la dividende - nu prea mai au de unde.

Teoretic, doar azi încă se mai pot cumpăra acţiuni-vedetă purtătoare de dividend, precum cele ale  OMV Petrom (SNP), Romgaz (SNG) şi Nuclearelectrica (SNN). Practic, însă, volumul tranzacţiilor este extrem de redus înainte de prânz (sub un milion de euro).

Dividendul de 0,0308 lei / acţiune OMV Petrom (SNP) duce la un randament de 6,7%, la un preţ în stagnare de 0,4619 lei.

Randamentul dividendului este raportul dintre dividendul pe acţiune şi preţul la care este cumpărată acea acţiune. Cu un dividend de de 1,21 lei/acţiune, Nuclearelectrica (SNN) propune un randament de 12,4%, iar la Romgaz (SNG) dividendul de 2,57 lei / acţiune duce la un randament de 7,4%, neschimbat de săptămâna trecută.

Preţul SNN este în creştere cu 0,92% faţă de ieri, iar cel al SNG în scădere cu 0,2%.

Cele trei mari companii de la BVB sunt în topul celor mai lichide acţiuni de azi, dar cea mai tranzacţionată, SNP, abia a depăşit o valoare de un milion de lei.

Termenul dividendelor a expirat la alte câteva acţiuni, precum cele ale Bursei înseşi (BVB), ale Antibiotice (ATB), Alumil (ALU) şi STK Emergent (STK).

Citeşte şi
Ultimele zile pentru dividende la marile companii energetice româneşti. Merită sau nu investiţia

Ultima strigare la dividende în 2014

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO