1EUR = 4.7729 RON | Bucureşti 16 º

Finanţe şi bănci

Ultima zi pentru depunerea cererilor de deschidere a dosarelor de daună pentru creditorii de asigurări ai CarpaticaAsig

Potenţialii creditori de asigurare ai Carpatica Asig, societatea aflată în faliment, mai pot depune doar joi cereri de deschidere a dosarelor de daună, informează Fondul de garantare a asiguraţilor (FGA).

18 mai, 2017 | Agerpres

'Conform legislaţiei, art. 12. alin (1) din Legea nr 213/2015, termenul limită de depunere a cererilor de deschidere a dosarelor de daună este de maxim 90 de zile de la data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii falimentului, respectiv 18 februarie 2017, în cazul Carpatica Asig', se menţionează în comunicat.

În cazul cererilor de plată, potrivit legislaţiei, potenţialii creditori de asigurare ai societăţii Carpatica Asig S.A mai pot depune cereri până la data de 16 iunie 2017 sau în termen de 90 de zile de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior.

Până la 17 mai 2017, FGA a primit 11.765 cereri de deschidere a dosarelor de daună din partea potenţialilor creditori de asigurare ai societăţii Carpatica Asig, precum şi 22.911 cereri de plată, atât pentru dosarele preluate de la asigurător, cât şi pentru dosarele nou deschise de către Fond.

FGA a preluat 27.270 dosare de daună de la Carpatica Asig.

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a anunţat pe 24 martie că a luat act de rămânerea definitivă, prin neapelare, a hotărârii nr. 132/16.02.2017, privind deschiderea procedurii de faliment împotriva societăţii Carpatica Asig, aflată în faliment, şi că va demara efectuarea plăţilor către creditorii de asigurări ai societăţii.

Într-un comunicat remis AGERPRES, FGA menţiona că sentinţa a fost emisă de Tribunalul Sibiu Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal şi publicată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 4791 din data de 9 martie 2017.

Fondul de Garantare a Asiguraţilor este o schemă de garantare în domeniul asigurărilor şi are drept scop protejarea creditorilor de asigurări de consecinţele insolvenţei unui asigurător.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO