Umbrărescu pierde contractul pentru autostrada Timişoara-Lugoj. Urmează reevaluarea ofertelor

Asocierea SC Spedition UMB SRL - SC Tehnostrade SRL, controlată de Dorinel Umbrărescu şi declarată câştigătoarea contractului de proiectare şi execuţie a autostrăzii Timişoara – Lugoj, lot 2, pierde, cel puţin pentru moment, contractul atribuit de CNADNR. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis anularea rezultatului licitaţiei care fusese câştigată de Umbrărescu şi a dispus reevaluarea ofertelor, inclusiv a ofertei asocierii Spedition UMB-Tehnostrade, în maximum 10 zile de la anunţarea deciziei sale.
Economica.net - mar, 12 feb. 2013, 09:49
Umbrărescu pierde contractul pentru autostrada Timişoara-Lugoj. Urmează reevaluarea ofertelor

Asocierea SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL, declarată câştigătoarea contractului care vizează proiectarea şi execuţia autostrăzii Timişoara – Lugoj, lot 2, pierde momentan contractul atribuit de CNADNR.
În urma contestaţiei firmei SC Selina SRL, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a decis pe 8 februarie anularea rezultatului procedurii şi obligarea CNADNR la continuarea licitaţiei, în maximum 10 zile de la decizia Consiliului, prin reevaluarea ofertei Asocierii SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL şi a ofertei firmei care a contestat la Consiliu licitaţia. Decizia Consiliului este obligatorie.

Cine a contestat licitaţia la CNSC
Pe 14 ianuarie 2013, SC Selina SRL, liderul Asocierii SC Selina SRL-Doprastav, a. s. – SC Sodi Construcţii SRL, a constestat la CNSC rezultatul procedurii de atribuire în cadrul licitaţiei organizate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) pentru proiectarea şi execuţia autostrăzii Timişoara – Lugoj, lot 2.

Firma care a contestat rezultatul licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia autostrăzii Timişoara-Lugoj, lot 2 a fost reprezentată în acest dosar de cabinetul de avocatură al Iuliei Vass.

Ce a solicitat SC Selina SRL Consiliului

Liderul asocierii antemenţionate a solicitat Consiliului, printre altele, obligarea CNADNR la reevaluarea ofertei asocierii pe care firma o reprezintă şi declararea ei drept conformă, acceptabilă şi câştigătoare. În aceeaşi logică, liderul asocierii a cerut Consiliului obligarea autorităţii contractante (adică CNADNR) la reevaluarea ofertei care a fost declarată câştigătoare, adică a ofertei asocierii controlate de Umbrărescu, şi declararea ei drept inadmisibilă.

Cum răspunde Consiliul

CNSC a respins ambele solicitări ale SC Selina SRL explicitate mai sus. Mai precis, Consiliul a respins desemnarea ofertei firmei SC Selina SRL drept câştigătoare, precum şi solicitarea SC Selina SRL de declarare a ofertei Asocierea SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL drept inadmisibilă.

Precizăm că 24 ianuarie 2013, asocierea controlată de Umbrărescu a înaintat Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor o cerere de intervenţie, prin care a solicitat respingerea contestaţiei firmei SC Selina SRL.
Tot pe 8 februarie, Consiliul a respins cererea de intervenţie înaintată de asocierea Spedition UMB – Tehnostrade ca nefondată.

Miza contractului pentru proiectarea şi execuţia autostrăzii Timişoara-Lugoj, lot 2: peste 139 de milioane de euro.

Autostrada Timişoara-Lugoj, lot 2 are aproximativ 25 de kilometri.
Contractul urmează să se deruleze pe parcursul a 78 de luni de la data atribuirii, potrivit anunţului de participare publicat în SEAP pe 3 aprilie 2012. Contractul de proiectare şi execuţie a autostrăzii Timişoara-Lugoj, lot 2 este estimat de Compania de Autostrăzi la 611,88 milioane de lei, fără TVA şi este finanţat din Fondul de Coeziune, în proporţie de 85% şi din bugetul de stat, în proporţie de 15%.

Asocierea controlată de Umbrărescu a fost declarată câştigătoarea licitaţiei, la începutul acestui an, oferind 402 milioane de lei, fără TVA.

Te-ar mai putea interesa și
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment menit să descurajeze turiştii să sosească în perioadele de vârf,......
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, ...
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei vândute în stațiile ...