1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Un acţionar minoritar al Conpet cere revocarea membrilor Consiliului de Administraţie

Societatea de Investiţii Financiare (SIF) Banat - Crişana SA, care deţine 6,5 % din capitalul social al transportatorului naţional de ţiţei Conpet Ploieşti, solicită revocarea membrilor Consiliului de Administraţie şi alegerea unui nou board din şapte membri prin aplicarea metodei votului cumulativ şi stabilirea duratei mandatului administratorilor aleşi la patru luni sau până la finalizarea procedurii de selecţie prevăzută în O.U.G. nr. 109/ 2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, potrivit News.ro.

24 apr, 2018 | News.ro

Acţionarul minoritar a cerut astfel completarea ordinii de zi a convocatorului adunării acţionarilor din 17 mai, anunță News.ro.

SIF Banat – Crişana mai solicită aprobarea formei şi conţinutului contractului de mandat al administratorilor aleşi prin metoda votului cumulativ şi aprobarea desemnării reprezentantului Ministerului Energiei în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor pentru semnarea contractelor de mandat ale administratorilor aleşi prin metoda votului cumulativ.

De altfel, Conpet a încheiat pe 2 aprilie un contract cu George Butunoiu Group SRL, unul dintre cei mai mari jucători locali în domeniul recrutării de personal, în vederea selecţiei membrilor Consiliului de Administraţie la compania de stat. Conpet nu a precizat la acea dată care este valoarea acestui contract.

Conpet şi-a bugetat investiţii de 76,62 milioane lei în acest an şi estimează totodată un profit net de 60,66 milioane lei, în scădere cu 18% faţă de cel realizat anul trecut.
Compania estimează venituri totale de 471,7 milioane lei în acest an şi cheltuieli totale de 345,5 milioane lei, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat luni de acţionari

Compania a înregistrat anul trecut o creştere cu 3% a profitului net, până la 73,66 milioane lei.

Totodată, în perioada ianuarie – decembrie 2017, cifra de afaceri a fost de 376,66 milioane lei, înregistrând o scădere cu 1,4% faţă de 2016.

Compania Conpet este controlată de stat, prin Ministerul Energiei, care deţine 58,71% din acţiuni.

Societatea are o capitalizare de 967,9 milioane lei.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO