Un american a primit 45.500 de dolari de la o companie, pentru a-i purta numele timp de un an

Un american din Florida a primit 45.500 de dolari de la o companie, pentru a-i purta numele timp de un an în scop publicitar, după ce a organizat o licitaţie online, relatează RIA Novosti.
Economica.net - vin, 14 dec. 2012, 21:30
Un american a primit 45.500 de dolari de la o companie, pentru a-i purta numele timp de un an

Nu este deloc neobişnuit ca o persoană să îşi schimbe numele de familie când se căsătoreşte, devine o vedetă de film sau vrea să eludeze legea. Un antreprenor american a avut însă un motiv cu totul diferit, el acceptând să poarte orice fel de nume ar vrea câştigătorul licitaţiei pe care a organizat-o pe Internet.

Astfel, Jason Sadler, în vârstă de 30 de ani, din statul Florida, va deveni la 1 ianuarie Jason HeadsetsDotCom, după ce compania, cel mai mare furnizor american de căşti pentru telefoane de birou, s-a oferit să îi plătească 45.500 de dolari pentru a-şi schimba legal numele.

„De-a lungul vieţii am avut trei numele diferite de familie şi niciunul nu a însemnat ceva pentru mine sau simţul meu de identitate. Aşa că, în acest an, când mama m-a anunţat că va divorţa, mi-am dat seama că renunţarea la numele meu de familie are un sens real pentru mine”, a explicat Sadler pe site-ul său buymylastname.com.

El s-a gândit să organizeze o licitaţie pentru companiile doritoare ca el să le poarte numele, contra cost. Votul a început la 1 noiembrie şi s-a încheiat miercuri noapte, Headsets.com oferind cel mai mare preţ.

Sadler a anunţat pe site-ul său că „va deveni o reclamă mobilă, vorbitoare” pentru companie şi că „este gata să vină şi cu alte idei de marketing”, pentru un câştig suplimentar.

„Am avut şi noi în trecut unele idei excentrice de marketing”, a declarat la CNN Mike Faith, preşedintele Headsets.com, adăugând că ideea se potriveşte perfect cu compania.

La licitaţie au participat 25 de companii, iar Headsets.com şi PawnUp.com au concurat până la sfârşit.

Sadler a spus că va dona 10% din banii obţinuţi la licitaţie unei organizaţii non-profit numită Cheerful Givers, care oferă cadouri copiilor defavorizaţi.

Restul banilor vor fi investiţi în alte idei de marketing.

Conceptul campaniei nu este cu totul nou pentru Sadler. În 2009, el a lansat o campanie în care a purtat tricourile mai multor companii, în urma căreia a câştigat 66.000 de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...