1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Finanţe şi bănci

Un angajat al unei bănci elveţiene a sustras informaţii privind clienţii germani

Julius Baer Group, una dintre cele mai vechi bănci elveţiene, şi-a informat clienţii bogaţi din Germania că un angajat a sustras din sistemul informatic intern informaţii privind conturile lor din Elveţia, transmite Bloomberg.

27 aug, 2012 | Mediafax

"Am pornit o investigaţie internă şi am descoperit un abuz privind accesul la informaţii. Am contactat clienţii potenţial afectaţi", a afirmat purtătorul de cuvânt al băncii, Jan Vonder Muehll.

"Hoţul" a fost concediat şi arestat, a adăugat reprezentantul băncii, refuzând să facă alte precizări.

Julius Baer, a mai anunţat săptămâna trecută că datele unor clienţi germani ar putea să fi fost sustrase şi vândute apoi autorităţilor din Germania.

Informaţiile apărute în ultimii ani pe surse în presa internaţională implică guvernul landului Renania de Nord Westphalia în mai multe astfel de situaţii. Autorităţile germane ar fi cumpărat mai multe baze de date sustrase de actuali sau foşti angajaţi din sistemele informatice ale băncilor elveţiene pentru a identifica locuitori care s-ar putea face vinovaţi de evaziune fiscală prin conturi offshore.

Anul trecut, Julius Baer a încheiat o înţelegere cu autorităţile germane, plătind 50 milioane euro pentru a stinge o anchetă privind active nedeclarate plasate de germani în conturi din Elveţia, care a pornit tot de la informaţii sustrase ilicit de la bancă.

Tradiţia secretului bancar a sucombat treptat în Elveţia după criza financiară mondială din 2008-2009, guvernul de la Berna şi vechile bănci din Zurich şi Geneva fiind asaltate cu solicitări de acces la informaţii din partea a numeroase guverne aflate în căutarea suspecţilor de evaziune fiscală, precum Statele Unite şi Germania.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO