Un antiinflamator interzis a fost descoperit în produse vândute de Auchan în Portugalia

Un antiinflamator interzis pentru animalele destinate alimentaţiei umane a fost depistat în carnea de cal găsită în hamburgeri şi chiftele vândute în Portugalia de grupul francez Auchan, a afirmat joi Asociaţia pentru apărarea drepturilor consumatorilor (Deco), relatează AFP.
Economica.net - vin, 08 mart. 2013, 07:38
Un antiinflamator interzis a fost descoperit în produse vândute de Auchan în Portugalia

„Deco a depistat antiinflamatoare în carnea de cal găsită în produsele alimentare puse în vânzare în Portugalia, cea ce poate implica un risc pentru sănătatea publică în măsura în care utilizarea acestui tip de medicament pentru animalele destinate consumului uman este ilegală”, a afirmat asociaţia într-un comunicat.

„Antiinflamatorul fenilbutazonă a fost depistat în eşantioanele de hamburgeri Auchan şi în chiftelele din carne Polegar (marca produselor cu preţ scăzut ale Auchan) care, potrivit unei prime analize, conţineau ADN de cal”, a precizat Deco.

Principala asociaţie de apărare a consumatorilor din Portugalia a anunţat luni că aceste produse Auchan, precum şi lasagna vândută de grupul spaniol El Corte Ingles, conţineau urme de carne de cal nedeclarată.

Filiala portugheză a Auchan a confirmat că aceste produse, cumpărate de Deco la 20 februarie, au fost retrase de la vânzare la 22 februarie, deoarece analizele efectuate de grupul francez a dezvăluit prezenţa cărnii de cal.

Auchan Portugalia a subliniat că această problemă nu vizează decât un furnizor portughez care aproviziona doar partea portugheză a grupului şi că toate produsele achiziţionate de la acest producător au fost retrase ca măsură de precauţie.

La rândul său, El Corte Ingles a afirmat că a cumpărat lasagna respectivă de la grupul elveţian Nestle şi că a retras-o la 22 februarie.

Scandalul cărnii de cal prezentate ca fiind de vită, care afectează mai multe ţări europene, a ajuns pentru prima dată în Portugalia la 19 ianuarie, când grupul agroalimentar Nestle a decis să retragă pachetele de lasagna destinate pieţei restaurantelor.

Autoritatea sanitară portugheză a anunţat la 26 februarie că a confiscat 79 de tone de produse pe bază de carne de vită ce conţineau cal nedeclarat, precum şi 18.839 de cutii de produse semipreparate, în special lasagna, hamburgeri, cannellonis şi chiftele din carne, destinate comerţului en detail.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
România celor două cutremure pe zi! Peste 18 cutremure cu magnitudine de peste 4 grade pe Richter au avut loc în ultimii doi ani. Asigurări de dezastru?
România celor două cutremure pe zi! Peste 18 cutremure cu magnitudine de peste 4 grade pe Richter au avut loc în ultimii ...
În ultimele 24 de ore,în România au avut loc două cutremure,unul de 3,5 altlul de 4,4 grade magnitudine pe scara Richter. ...
Coronavirus: Vaccinarea va fi obligatorie din luna februarie în Austria. Doar pentru persoanele peste 18 ani
Coronavirus: Vaccinarea va fi obligatorie din luna februarie în Austria. Doar pentru persoanele peste 18 ani
Austria va introduce obligativitatea vaccinării pentru adulţi împotriva coronavirusului de la începutul lui februarie, ...
Cutremur cu magnitudinea 4,4 în judeţul Vrancea astăzi, 16 ianuarie 2022, la ora 15.43
Cutremur cu magnitudinea 4,4 în judeţul Vrancea astăzi, 16 ianuarie 2022, la ora 15.43
Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 s-a produs duminică, la ora locală 15:43, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, ...