UPDATE 2 – Un avion militar MIG 21 Lancer s-a prăbuşit în apropiere de Reghin

Un avion MIG 21 Lancer s-a prăbuşit, marţi, în apropiere de Reghin, judeţul Mureş. Pilotul a reuşit să se catapulteze. Ştirea se actualizează. Toate detaliile le găsiţi mai jos.
AGERPRES - mar, 20 apr. 2021, 15:14
UPDATE 2 - Un avion militar MIG 21 Lancer s-a prăbuşit în apropiere de Reghin

Informaţia a fost confirmată pentru Agerpres de Constantin Spânu, reprezentant al MApN.

Avionul aparţinea Bazei aeriene 71 din Câmpia Turzii – Cluj şi efectua un zbor de antrenament.

Potrivit sursei citate, pilotul a reuşit să se catapulteze.

UPDATE – Pilotul aeronavei MIG 21 LanceR care s-a prăbuşit, marţi, în judeţul Mureş se află în stare stabilă, fiind conştient şi cooperant, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit unui comunicat transmis de instituţie, avionul era de la Baza 71 Aeriană Cîmpia Turzii şi efectua un zbor de instrucţie. Aparatul s-a prăbuşit în jurul orei 14,30 în apropierea localităţii Dedrad, judeţul Mureş, într-o zonă nelocuită.

Pilotul a reuşit să execute manevra de catapultare şi este în stare stabilă, conştient şi cooperant cu echipele de intervenţie ajunse la faţa locului, precizează MApN.

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgenţă planul de intervenţie în astfel de situaţii, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forţelor Aeriene se va deplasa la locul prăbuşirii pentru investigarea evenimentului, se mai arată în comunicat.

De asemenea, Inspectoratul General de Aviaţie (IGAv) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a informat că la faţa locului a fost trimis elicopterul SMURD de la Târgu Mureş.

UPDATE 2 – Pilotul Andrei Criste, care s-a catapultat marţi din avionul prăbuşit în judeţul Mureş, a fost adus, marţi, în jurul orei 19,00, la Bucureşti cu o aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române.

Starea de sănătate a locotenent-comandorului Andrei Criste este stabilă, acesta urmând să fie transportat la Spitalul Militar Central din Bucureşti pentru tratament de specialitate şi recuperare.

Potrivit MApN, locotenent-comandorul Andrei Criste este pilot militar din 2008 şi are o experienţă de 600 ore de zbor pe aeronave supersonice, fiind certificat ca pilot operaţional pe aeronave MiG-21 LanceR.

Aeronava implicată în incidentul aviatic decolase în jurul orei 14,00 de la baza aeriană din Câmpia Turzii, pentru a executa un zbor de instrucţie împreună cu alte două aeronave de acelaşi tip.

În timpul executării misiunii, pilotul a raportat că se află într-o situaţie de urgenţă şi s-a catapultat, aeronava prăbuşindu-se în zona localităţii Dedrad, judeţul Mureş, în afara ariilor locuite. Celelalte două aeronave au revenit la bază în siguranţă în jurul orei 15,00, precizează MApN.

Conform surse citate, cazul este cercetat de Parchetul Militar, iar circumstanţele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de şeful Statului Major al Apărării. În conformitate cu procedurile-standard, au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă până la finalizarea anchetei de specialitate.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...