1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

News

Un avocat spune că a câștigat dreptul să nu plătească ”impozitul” pentru sănătate

400 de avocați din Timişoara au dat statul român în judecată, pentru că nu vor să plătească degeaba contribuția la asigurările de sănătate. Unul dintre ei a câștigat deja procesul. În 10 ani nu a decontat nici măcar un leucoplast, dar statul îl obliga să-i plătească numai pe ultimii cinci ani suma de 80.000 de lei.
I

 

28 mar, 2013 | EVZ.ro

Avocatul Florin Kovacs din Timișoara a dat în judecată Casa Națională de Asigurări de Sănătate și a câștigat dreptul de a nu fi executat silit pentru o datorie de 80.000 de lei pe care o avea la Casa de Asigurări, potrivit evz.ro.

Timişoreanul a spus că dacă peste câțiva ani îi va mai veni o citație asemănătoare celei pentru suma de 80.000 de lei, va da din nou în judecată Casa de Sănătate.

Avocatul speră ca exemplul lui să fie urmat de toți românii. "Cred că reușita mea îi învață pe oameni să nu se mai lase jecmăniți de Casa de Sănătate. Oamenii pot să înțeleagă acum mai bine că e o diferență mare între taxele și impozitele la stat, obligatorii, și contribuția la fondul de sănătate. Orice român are dreptul să negocieze cu Casa de Sănătate un contract, și trebuie să o facă, pentru că altfel, e un câștig unilateral: omul plătește și nu beneficiază de mai nimic pentru banii dați", a declarat avocatul.

Citiţi mai mult pe EVZ.ro: "Impozitul" pentru sănătate este obligatoriu, dar un avocat spune că a câștigat dreptul să nu-l plătească, pentru că nu beneficiază de nimic 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO