1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

Finanţe şi bănci

Un bancher de la Goldman Sachs se bate pentru Banca Comercială Carpatica cu AnaCap şi Axxess Capital

Fondul de investiţii JC Flowers, înfiinţat de un fost partener şi executiv la Goldman Sachs, concurează cu britanicii de ala AnaCap şi românii de la Axxess Capital pentru a intra în acţionariatul Băncii Comerciale Carpatica, potrivit mai multor surse citate de Mediafax.

27 aug, 2014 | Mediafax

Cel mai nou candidat pentru acţiunile Băncii Comerciale Carpatica (BCC) sunt JC Flowers & Co, creaţia lui bancherului de investiţii James Christopher Flowers, care a activat timp de 20 de ani în Goldman Sachs. Fondurile administrate au active de 14 miliarde de dolari în 32 de companii din 14 ţări, potrivit Mediafax.

Britanicii de la AnaCap nu sunt la prima încercare de preluare a Băncii Comerciale Carpatica, în urmă cu câţiva ani fiind chiar în discuţii avansate cu acţionarul majoritar al băncii, Ilie Carabulea. Acesta nu ar fi fost însă de acord cu suma avansată de britanici.

Axxess Capital se poziţionează bine în cursa pentru Banca Comercială Carpatica, întrucât este singura care deţine o bancă în România, MKB Romexterra, redenumită Nextebank.

Detalii în Mediafax

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO