Un consorţiu de firme condus de SIVECO România va realiza un proiect de 9,4 milioane euro pentru Comisia Europeană

Un consorţiu de firme condus de compania SIVECO România va realiza un proiect de 9,4 milioane euro pentru Comisia Europeană /CE/, prin care va furniza Directoratului General al CE pentru Taxe şi Vămi (DG TAXUD) servicii de suport pentru programele de instruire în domeniul vamal şi al taxelor, soluţii de eLearning şi de comunicare, care vizează toate cele 28 de ţări membre ale Uniunii Europene /UE/, a anunţat SIVECO România.
Economica.net - mar, 26 apr. 2016, 08:39
Un consorţiu de firme condus de SIVECO România va realiza un proiect de 9,4 milioane euro pentru Comisia Europeană

În contextul intrării în vigoare, la 1 mai 2016, a noului Cod vamal al Uniunii Europene, DG TAXUD se află în faţa unui efort semnificativ de adoptare, la nivel central dar şi al fiecăruia dintre cele 28 de state membre, a unor pachete legislative complexe şi de mare importanţă.

‘Este esenţială diseminarea rapidă, corectă şi intuitivă a noilor prevederi în rândul autorităţilor vamale naţionale, a operatorilor economici şi chiar a publicului. În vederea atingerii acestor obiective, Comisia Europeană a selectat consorţiul format din companiile SIVECO România şi Intrasoft International pentru a-i furniza, în cadrul contractului cadru B-Train 3, servicii de suport pentru programe de instruire pe multiple direcţii în domeniul vamal şi al taxelor, soluţii de eLearning şi servicii de comunicare. Acest contract cadru, cu valabilitate de trei ani şi valoarea de 9,4 milioane de euro, poate fi prelungit pentru încă trei ani’, precizează un comunicat al SIVECO România.

‘Suntem onoraţi că am fost din nou selectaţi de către Comisia Europeană să livrăm software şi servicii într-un proiect strategic, deoarece acest lucru ne arată că suntem consideraţi un furnizor de încredere. Până în prezent, SIVECO, împreună cu partenerii săi, a implementat peste 20 de proiecte în relaţie directă cu Comisa Europeană, care implică dezvoltarea de sisteme IT integrate, cu beneficii directe pentru milioane de cetăţeni ai UE. Suntem pasionaţi de munca noastră, permanent preocupaţi de calitatea produselor serviciilor pe care le livrăm şi hotărâţi să reuşim în misiunea de a deveni una dintre principalele case de software la nivel european’, a declarat Florin Ilia, preşedinte şi director general al SIVECO România.

Potrivit SIVECO, programul care va urmează să fie implementat la DG TAXUD va conduce la uniformizarea şi eficientizarea operaţiunilor vamale şi fiscale desfăşurate în toate ţările UE, contribuind la o punere în aplicare, consistentă, performantă şi armonizată a măsurilor legislative comunitare.

În plus, proiectul vine în ajutorul experţilor şi responsabililor din domeniul vamal şi fiscal, precum şi a operatorilor economici, cărora le pune la dispoziţie servicii de informare, formare şi certificare, aducându-le la cunoştinţă exemple de bune practici şi promovând schimbul de experienţă. În premieră, noul Cod vamal al Uniunii aduce şi publicul în relaţie directă cu autoritatea centrală DG TAXUD.

‘Semnarea contractului B-Train 3 este o recunoaştere a valorii adăugate a produselor şi serviciilor SIVECO din cadrul proiectelor furnizate Comisiei Europene şi reconfirmă poziţia noastră de top în industria software europeană’, adaugă Ştefan Morcov, vicepreşedinte adjunct SIVECO România.

SIVECO România a implementat şi gestionat peste 3.500 de proiecte, pentru mai mult de 1.500 de clienţi, în 27 de ţări de pe patru continente. Intrasoft International este furnizor de servicii IT pentru Comisia Europeană, având experienţă în domeniul vamal şi fiscal.

SIVECO este singura companie românească de soft şi servicii care încheie contracte cu organisme centrale ale Comisiei Europene, fiindu-i încredinţate spre elaborare şi implementare proiecte majore, pentru instituţii guvernamentale cum sunt Oficiul pentru Publicaţii al Uniunii Europene, Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei, Agenţia Executivă pentru Consumatori, Sănătate, Agricultură şi Alimentaţie (CHAFEA), Directoratul General pentru Sănătate şi Consumatori, Eurostat (Institutul Uniunii Europene pentru Statistică), Oficiul de cooperare EuropeAid, şi Banca Europeană de Investiţii.

Pentru aceşti clienţi, compania a oferit soluţii integrate, cum ar fi dezvoltarea de sisteme financiare, soluţii de management al documentelor şi conţinutului, aplicaţii administrative, sisteme informatice geografice (GIS), portaluri web şi sisteme de eLearning.

Te-ar mai putea interesa și
TAROM a mai anulat două zboruri astăzi, unul după ce un obiect a lovit fuselajul avionului
TAROM a mai anulat două zboruri astăzi, unul după ce un obiect a lovit fuselajul avionului
Compania națională TAROM a anulat astăzi, 10 decembrie, încă două zboruri, după ce ieri, 9 decembrie cursele spre Belgrad, Budapesta și Chișinău au fost anulate din cauza condițiilor metro......
Tezaur – Poşta Română intermediază titlurile de stat din noua ediţie a programului
Tezaur – Poşta Română intermediază titlurile de stat din noua ediţie a programului
O nouă ediţie a titlurilor de stat "Tezaur", destinată exclusiv populaţiei, va fi intermediată de Compania Naţională ...
220 de paturi de la Spitalul Colentina desfiinţate. Decizia DSP produce efecte începând de marţi
220 de paturi de la Spitalul Colentina desfiinţate. Decizia DSP produce efecte începând de marţi
Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică București, a decis desființarea a 220 de paturi de spitalizare ...
De ce au crescut importurile de energie electrică ale României în 2024 – explicaţii de la Ministerul Energiei
De ce au crescut importurile de energie electrică ale României în 2024 – explicaţii de la Ministerul Energiei
Importul de energiei electrică a României a crescut cu 60% în acest an faţă de anul anterior, în principal pe fondul ...