O asociere de firme românești a câștigat contractul de securizare a Aeroportului „Mihail Kogălniceanu” din Constanța

Asocierea formată din companiile Altimate S.A,. Trident Servicii și Mentenanță S.A., UTI Construction and Facility Management S.A. și COMTEH S.R.L. a câștigat licitația pentru implementarea unui sistem complex de securitate pe Aeroportul Internațional "Mihail Kogălniceanu" din Constanța, informează UTI prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - lun, 23 mai 2022, 19:51
O asociere de firme românești a câștigat contractul de securizare a Aeroportului

Proiectul este în valoare de 12.959.269 de lei (peste 2,6 milioane de euro) și a fost adjudecat de asociere în urma unei proceduri de licitație publică. Acesta este finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, Axa prioritară 2 Dezvoltarea unui sistem multimodal, de calitate, durabil și eficient, Prioritatea de investiții 7c – Dezvoltarea și îmbunătățirea sistemelor de transport care respectă mediul, inclusiv a celor cu zgomot redus și care au emisii reduse de carbon, inclusiv a căilor navigabile interioare și a sistemelor de transport maritim, a porturilor, a legăturilor multimodale și infrastructurilor aeroportuare, cu scopul de a promova mobilitatea durabilă la nivel regional și local Obiectivul Specific 2.3. – Creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor.

Proiectul prevede îmbunătățirea infrastructurii de securitate fizică pentru asigurarea unui nivel de protecție cât mai ridicat, date fiind prevederile legale în vigoare. Concret, companiile românești vor furniza sisteme moderne de detecție perimetrală, supraveghere video, detecție la efracție și control al accesului, precum și servicii asociate: proiectare, instalare, integrarea sistemelor, testare, instruire, mentenanța echipamentelor și soluțiilor. De asemenea, echipa de proiect va realiza și un sistem de iluminat perimetral.

În contextul geopolitic actual, este esențială implementarea unor soluții tehnologice de ultimă generație pe Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” din Constanța, care este situat într-o zonă strategică extrem de importantă: la 26 km de Constanța, 14 km de Canalul Dunăre-Marea Neagră și aproximativ 100 km de Delta Dunării, se specifică în comunicat.

Sistemele vor asigura un nivel de securitate extrem de ridicat prin supravegherea video a întregului obiectiv (perimetru, puncte de control/porți de acces, platformă aeroportuară, zona administrativă, zone restricționate și zone publice, spații de parcare). Orice tentativă de efracție, furt, distrugere, vandalizare în spațiile protejate va fi identificată cu precizie în timp extrem de scurt, indiferent de condițiile meteo, permițând intervenția rapidă a echipelor autorizate.

Companiile membre UTI care formează acest consorțiu au expertiză solidă în proiecte destinate domeniului aeroportuar, proiectând și instalând tehnologii de ultimă generație pe cele mai importante aeroporturi din România: București – Otopeni, București – Băneasa, Cluj, Brașov – Ghimbav, Oradea, Sibiu, Bacău, Târgu Mureș și Timișoara.

 

Te-ar mai putea interesa și
Interconectorul de gaze Bulgaria-Grecia va fi inaugurat vineri. România poate importa gaze din zona caspică. În teorie
Interconectorul de gaze Bulgaria-Grecia va fi inaugurat vineri. România poate importa gaze din zona caspică. În teorie
O conductă de gaze între Grecia şi Bulgaria este gata să înceapă operaţiunile vineri şi ar putea livra anual până la trei miliarde de metri cubi de gaze către ţara vecină, a anunţat......
BNR: Inflația va continua să crească până la mijlocul trimestrului III
BNR: Inflația va continua să crească până la mijlocul trimestrului III
Rata anuală a inflaţiei va continua să crească până la mijlocul trimestrului III, sub impactul şocurilor pe partea ...
ANAF deschide un call-center destinat asitenței contribuabililor în domeniul financiar
ANAF deschide un call-center destinat asitenței contribuabililor în domeniul financiar
Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat miercuri că oferă îndrumare și asistență contribuabililor ...
Patria Bank oferă o dobândă variabilă promoțională cu o marjă fixă de 3,30% la creditele ipotecare în euro
Patria Bank oferă o dobândă variabilă promoțională cu o marjă fixă de 3,30% la creditele ipotecare în euro
Patria Bank anunță o dobândă variabilă promoțională cu o marjă fixă de 3,30% la creditul ipotecar Patria Acasă ...