1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 35 º

After Business

Un croat şi-a recuperat portofelul pierdut acum 14 ani, cu bani, dar şi cu dobândă

Un croat care îşi pierduse portofelul în urmă cu 14 ani, cu banii pe care îi scosese de la bancă pentru efectuarea unor lucrări în casă, l-a primit prin poştă, cu toţi banii, actele şi inclusiv cu dobândă la suma respectivă, relatează vineri AFP, citată de Agerpres.

10 apr, 2015 | Agerpres

'Nu îmi revin după ce am primit pachetul acum câteva zile. Am crezut la început că este o glumă', spune Ivica Jerkovic din satul Donja Moticina (estul Croaţiei) în cotidianul 24 Sata. Bărbatul a găsit în pachet portofelul, toate actele şi 1.500 de franci elveţieni (1.440 de euro), cu aproape 440 de euro mai mult decât suma din portofelul pierdut (2.000 de mărci germane). Expeditorul este anonim.

'Nu îmi puteam imagina cadou mai frumos de Paşte. Comparând suma primită cu cele 2.000 de mărci germane, văd că expeditorul mi-a trimis suma pe care o aveam în portofel şi dobânda pe cei 14 ani', a adăugat el.

După ce a scos banii de la bancă pentru a face lucrări în casă, Jerkovic s-a întâlnit cu nişte prieteni la o petrecere pe malul unei ape. Şi-a însoţit apoi la spital un prieten căruia i se făcuse rău şi crede că a pierdut portofelul fie în timpul petrecerii, fie la urgenţă. El este de părere că cel care i-a găsit portofelul avea mari probleme financiare. 'Cred că banii l-au salvat, dar apoi a făcut calcule corecte să îmi dea înapoi suma cuvenită', a spus el.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO