Un cuplu de români a plătit 42.500 de euro pe un sejur într-un apartament de lux în Dubai, situat sub apă

Un cuplu de români a plătit 42.500 de euro pentru un sejur de șapte nopți în Dubai de 1 Mai, urmând să se cazeze la un hotel de cinci stele, într-un apartament situat sub apă, acesta fiind cel mai scump pachet vândut de Ziua Muncii de cea mai mare rețea de agenții de turism din România, TUI TravelCenter.
Economica.net - vin, 27 apr. 2018, 09:42
Un cuplu de români a plătit 42.500 de euro pe un sejur într-un apartament de lux în Dubai, situat sub apă

Din datele TUI TravelCenter, agenție care trimite anual în vacanțe peste 300.000 turiști români, cele mai căutate destinații externe de 1 Mai sunt Bulgaria, Grecia, Turcia și Spania. În ceea ce privește pachetele exotice, cei mai mulți români au preferat în această perioadă Thailanda, Republica Dominicană, Maldive și Mexic.

Există, însă, și români care cumpără sejururi de lux în această perioadă, cel mai scump pachet vândut pentru 1 Mai în rețeaua TUI Travel Center costând 42.500 de euro.

„Este vorba de un sejur de șapte nopți în perioada 1 Mai la un hotel emblemă al Dubai-ului, Atlantis The Palm 5*, cumpărat de un cuplu de români. Aceștia vor călători cu avionul la business class, vor beneficia de transfer privat și se vor caza într-un apartament de lux situat sub apă„, a declarat Cosmin Marinof, directorul de vânzări al TUI TravelCenter. 

Dacă turiștii români preferau destinațiile exotice doar în sezonul de vârf, în intervalul noiembrie – martie, acum găsesc motive să călătorească acolo în orice perioadă a anului, inclusiv de 1 Mai.

„Practic, turiștii pot merge în orice lună din an în destinații exotice precum Thailanda, Maldive, Mauritius, Republica Dominicană, Mexic, la tarife începând de la 550 de euro de persoană. Această sumă reprezintă o treime din tariful minim pe care îl plăteau turiștii pentru o astfel de destinație în urmă cu cinci, şase ani”, mai spune Marinof. 

Astfel, o vacanță de o săptămână în Dubai, la un hotel de patru stele, cu zbor inclus, costă de la 500 de euro de persoană, în Thailanda, de la 550 de euro, iar în Maldive, de la 900 de euro.

Pentru acestă perioadă se constată o creștere cu 10% a numărului de pachete vândute, chiar dacă 1 Mai este anul acesta într-o zi de marți, spre deosebire de anul trecut, când a fost în continuarea weekend-ului, formând o minivacanță de 3 zile.

Te-ar mai putea interesa și
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane de leva în 2023, dublu faţă de cifra de afaceri din 2022, informează......
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Ubitech Construcții S.R.L. intenționează să preia Copraag Entrepreneur ...