1EUR = 4.8319 RON | Bucureşti 36 º

News

Un deputat ieşean vrea să ceară Parlamentului înfiinţarea unei comisii de anchetă în cazul Fortus

Deputatul independent de Iaşi Viorel Blăjuţ spune că va cere în Parlament înfiinţarea unei comisii de anchetă în cazul societăţii ieşene Fortus, susţinând că are semnale de la angajaţii fabricii privind unele abuzuri comise de actuala conducere a unităţii.

21 iun, 2013 | Mediafax

Viorel Blăjuţ a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că va cere în cadrul Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor înfiinţarea unei comisii parlamentare, care să ancheteze situaţia de la Fortus Iaşi.

El a precizat că are destule semnale de la angajaţii fabricii privind "lucrurile necurate" care se petrec la societatea din Iaşi, acuzând actuala conducere a societăţii pentru situaţia dificilă cu care se confruntă unitatea.

"Mă voi implica la Fortus, pentru că vreau să văd ce se întâmplă acolo. Vreau o comisie de anchetă şi voi cere acest lucru în Cameră. Am aflat că salariile nu se achită la timp, că societatea are comenzi, dar are o conducere slabă. Fortus poate ajunge la trei mii de angajaţi, de la câteva sute câţi are acum. I-am căutat în repetate rânduri pe cei din conducerea fabricii, dar nu sunt de găsit", a afirmat deputatul Viorel Blăjuţ.

El a precizat că deţine informaţii că la Fortus Iaşi s-au vândut utilaje performante şi că există comenzi pentru diverse produse, venite de pe piaţa externă, dar că acestea "au fost aruncate la coş".

"Oamenii au nevoie de slujbe, nu de ajutorul de şomaj. Sper ca puterea să accepte înfiinţarea comisiei, pentru că e nevoie de votul în plenul Camerei Deputaţilor", a spus Viorel Blăjuţ.

Societatea ieşeană Fortus se află în portofoliul Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), fosta AVAS, şi este în prezent în reorganizarea activităţii, după ce în luna martie a acestui an a evitat intrarea în faliment, în urma unei decizii a Curţii de Apel Târgu Mureş.

Fortus Iaşi este producător de utilaj greu pentru industria metalurgică. În anii 1990, societatea avea aproximativ 15.000 de angajaţi, iar în prezent unitatea numără mai puţin de o mie de salariaţi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO