1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Un dezvoltator imobiliar din Austria, cu active de un miliard de euro, îşi face intrarea pe piaţa românească

Grupul austriac Supernova, care deţine active evaluate la peste un miliard de euro, s-a asociat cu Oasis Retail Development & Consulting pentru dezvoltarea unui proiect comercial la Sibiu. 

29 ian, 2019 | | ECONOMICA.net

Asocierea dintre Oasis Retail Development & Consulting şi grupul austriac Supernova presupune dezvoltarea proiectului Prima Shopping Center Sibiu, un parc de retail cu o suprafață de 40.000 mp localizat la nord de Sibiu, lângă Hornbach.

Prima fază va avea o suprafață de 15.000 mp şi va curpinde un hipermarket cu o galerie comercială, care va fi livrată în trimestrul doi din 2020. 

"Investiţia pentru prima faza este de 15 milioane de euro şi va fi asigurată din sursele proprii ale celor doi dezvoltatori până la finalizare, apoi se va apela la refinanţare prin bancă", a declarat pentru ECONOMICA.NET Klaus Reseinauer, Partener în cadrul Oasis Development.

Pentru faza doua este vizat un mix de retaileri cu produse de dimensiuni mari precum și un hotel.

Supernova este un lider în dezvoltarea și managementul de malluri și parcuri de retail în Slovenia și Croația, operând peste 20 de centre comerciale. Asocierea cu grupul Oasis pentru proiectul din Sibiu marchează intrarea Supernova pe piața din România.

"Supernova este un dezvoltator cu peste 20 de ani experiență în dezvoltarea de retail. Am colaborat pe piața din Austria și sunt convins că vom avea un parteneriat de succes și în România. În prezent se lucrează la autorizațiile necesare, cu intenția de a începe lucrările de construcție la prima fază în toamna acestui an, iar livrarea este estimată pentru T2 2020", mai spune Klaus Reisenauer. 

Supernova a cumpărat în toamna anului trecut zece centre comerciale cu o suprafaţă închiriabilă de 100.000 de mp de la Mercator, cel mai mare retailer din Slovenia, pentru 116,6 milioane de euro. Compania mai este cunoscută şi pentru achiziţia de 300 de milioane de euro din 2015 a 56 de magazine Baumax din Austria, Slovenia şi Slovacia, închiriate ulterior către OBI. Supernova mai este prezentă cu proiecte şi pe piaţa din Croaţia, unde a investit peste 400 de milioane de euro. 

Oasis Development a livrat peste 70 de proiecte în România în ultimii 15 ani, pe o suprafață ce însumează 1,5 milioane mp de teren. Dezvoltatorul de retail este deținut de Klaus Reisenauer și Kurt Wagner.

Compania dezvoltă proiecte proprii sub brandurile Prima Shops și Family Center. Portofoliul Oasis Development în România este alcătuit din șase parcuri de retail și centre comerciale lansate sub brandul „Prima Shops” în Oradea, Roman, Reghin, Făgăraș, Tecuci și Mangalia, precum și 2 parcuri de retail deținute în parteneriat, sub brandul „Family Center”, în Giurgiu și Râmnicu Vâlcea.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO