1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Un director din CFR Călători, revocat din funcţie în urma implicării într-un dosar penal

Conducerea CFR Călători a dispus revocarea din funcţie şi suspendarea din activitate a directorului de tracţiune Teodor Gavriş, ca urmare a implicării acestuia de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) într-un dosar penal, au anunţat, vineri, reprezentanţi ai companiei de cale ferată, într-un comunicat remis  Agerpres.

31 oct, 2014 | Agerpres

Potrivit DNA, Gavriş ar fi implicat în 'comiterea unor infracţiuni legate de activitatea desfăşurată în cadrul companiei'.

CFR Călători a pus la dispoziţia DNA documentele solicitate şi va colabora în continuare cu toate instituţiile statului cu atribuţii în instrumentarea acestui dosar. De asemenea, Directoratul CFR Călători a demarat un control tematic la nivelul mai multor subunităţi ale companiei, precizează comunicatul societăţii.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a dispus joi Corpului de control efectuarea unui control tematic la CFR Marfă, CFR Călători şi la CFR SA, pentru verificarea legalităţii încheierii şi derulării contractelor de achiziţie a serviciilor de mentenanţă şi reparaţii ale materialului rulant, încheiate de cele trei companii feroviare din 2012 până în prezent.

Tribunalul Cluj a dispus arestarea la domiciliu pentru 30 de zile a omului de afaceri Călin Mitică, care controlează SC Remarul 16 Februarie şi SC Transferoviar Grup, a lui Teodor Gavriş, şef Serviciu Automotoare şi ulterior director de tracţiune în cadrul SNTFC CFR Călători, şi a altor cinci persoane într-un dosar de corupţie privind activităţi de transport feroviar.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO