Un distrugător american doboară mai multe rachete în Marea Roşie, „posibil” îndreptate spre Israel

Un distrugător american "operând în nordul Mării Roşii" a doborât joi trei rachete sol-sol şi mai multe drone "care se îndreptau potenţial spre ţinte din Israel" şi lansate de rebelii houthi din Yemen, a anunţat Pentagonul, relatează AFP.
AGERPRES - vin, 20 oct. 2023, 08:44
Un distrugător american doboară mai multe rachete în Marea Roşie,

„Din ceea ce ştim”, nu s-au înregistrat răniţi printre marinarii de pe USS Carney sau printre civilii de pe uscat, a precizat Departamentul american al Apărării într-o conferinţă de presă.

Rebelii houthi, susţinuţi de Iran, au preluat controlul asupra capitalei yemenite, Sanaa, în 2014, declanşând un război împotriva forţelor guvernamentale care a făcut sute de mii de morţi şi milioane de strămutaţi, scufundând ţara într-una dintre cele mai grave crize umanitare din lume.

🚨 BREAKING: Missiles destroyed by U.S. Navy destroyer USS Carney were launched from Yemen and were heading north, “potentially towards targets in Israel”.

pic.twitter.com/GcVCKIM2Cz

— Benny Johnson (@bennyjohnson) October 19, 2023

Interceptarea acestor drone şi rachete intervine într-un context de temeri crescute din partea Washingtonului de implicare directă a Teheranului în conflictul dintre Israel şi Hamasul palestinian, care a făcut deja câteva mii de morţi.

În Irak, atacurile cu drone împotriva forţelor americane şi coaliţiei internaţionale din această ţară au fost „dejucate” miercuri, iar dispozitivele „doborâte”, înregistrându-se răniţi uşor, au informat autorităţile militare americane. Facţiunile armate irakiene apropiate Iranului au ameninţat în ultimele zile că vor ataca interesele americane în Irak din cauza sprijinului Washingtonului pentru Israel.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat sâmbătă că Statele Unite trimit al doilea portavion în estul Mării Mediterane, pentru „a descuraja acţiunile ostile împotriva Israelului sau orice efort care vizează extinderea acestui război”.

Te-ar mai putea interesa și
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie intenţionează să-şi vândă participaţia în cea mai mare centrală pe bază de cărbune din Maroc (SAFIEC), pentru a se concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică, a......
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a companiei americane, a anunțat introducea opțiunii de autonomie extinsă pentru ...
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Oficialii producătorului chinez Xpeng au declarat la expoziția auto de la Beijing că iau în calcul o investiție într-o ...
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat crescut cu 21,8%, în martie 2024, comparativ cu luna precedentă, la 389,9 milioane ...