1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Un șeic arab a cumpărat ferma Insula Mare a Brăilei, cea mai mare din România

O parte din acţiunile Agricost SA, care are în concesiune peste 50.000 de hectare de teren agricol în Insula Mare a Brăilei, vor fi tranzacţionate către concernul Al Dahra din Emiratele Arabe Unite, deținut de șeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, a declarat luni, pentru AGERPRES, omul de afaceri Constantin Duluţe.

02 iul, 2018 | Agerpres

Proprietarul Agricost susţine că această tranzacţie reprezintă un beneficiu pentru statul român, deoarece se deschide astfel o piaţă către Orientul Mijlociu.

'Discutăm tranzacţionarea unei părţi din acţiunile Agricost către concernul Al Dahra. Este un beneficiu pentru statul român, deschidem o piaţă către Orientul Mijlociu. Se vor investi aproximativ 500 de milioane de euro, în Insula Mare a Brăilei şi o componentă importantă va fi dezvoltarea sectorului zootehnic ovin. Va fi un contract de concesiune până în anul 2032', a declarat acţionarul majoritar al Agricost SA, Constantin Duluţe.

În ultimii ani, Agricost SA a cultivat în principal grâu, dar și lucernă pe cele peste 50.000 de hectare de teren agricol pe care le-a concesionat în Insula Mare a Brăilei, fiind cel mai mare producător agricol din ţara noastră.

Sheik Zayed bin Sultan Al Nahyan este preşedinte de onoare al clubului de fotbal Al Jazeera şi de-a lungul timpului a fost de mai multe ori ministru şi chiar prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO