Acţiunile Impact lui Popp şi Săndulescu vândute de un executor judecătoresc cu 7,2 mil. lei

Biroul Executorilor Judecătoreşti Asociaţi Lex a vândut miercuri la Bursă pachetul de 26,13% din acţiunile Impact Developer & Contractor deţinut de fondatorul dezvoltatorului imobiliar Dan Ioan Popp şi de Carmen Săndulescu, pentru 7,2 milioane lei (1,6 milioane euro).
Economica.net - mie, 27 mart. 2013, 16:13
Acţiunile Impact lui Popp şi Săndulescu vândute de un executor judecătoresc cu 7,2 mil. lei

Cele 51,73 milioane de acţiuni au fost cedate prin trei transferuri, la un preţ de 0,14 lei, cu 0,36% peste închiderea de marţi.

Executorul judecătoresc a vândut acţiunile pe bursă, prin intermediul firmei de brokeraj BT Securities, printr-o vânzare specială la ordin.

Acţiunile au fost vândute la solicitarea unei companii de asigurări, pentru un credit acordat de Banca Transilvania.

Pachetul de 26,13% din titlurile Impact este format din paricipaţia lui Popp (16,48%) şi a lui Săndulescu (9,65%).

Alături de Dan Ioan Popp, Săndulescu a dezvoltat compania Impact.

Săndulescu, care a ocupat diferite funcţii de conducere în anii anteriori, a demisionat din poziţia de director executiv în companie începând cu jumătatea lunii ianuarie.

În luna aprilie a anului trecut, Popp a fost înlocuit de la conducerea Consiliului de Administraţie cu Dimitrios Sophocleous, fost manager la companii precum Romtelecom sau AD Pharma.

Schimbările în conducerea Impact au venit pe fondul rezultatelor financiare slabe şi a pierderilor înregistrate de companie în anii 2010 şi 2011, când pierderile au cumulat aproape 40 milioane lei. Rezultatele financiare au afectat puternic şi valoarea acţiunilor Impact pe bursă, care au căzut puternic.

În ultimii ani, Dan Ioan Popp a vândut mai multe pachete de acţiuni către fonduri de investiţii, care au ajuns să controleze împreună peste 50% din acţiuni şi au putut astfel să îşi impună strategia de conducere a companiei.

Popp era cel mai mare acţionar al Impact, cu aproximativ 16% din titluri, urmat de omul de afaceri Adrian Andrici, cu 10,69% din acţiuni. În acţionariat se regăseşte şi compania de administrare a investiţiilor East Capital, care deţine prin firma Salink Limited, din Cipru, un pachet de 10,1% din acţiuni. Alţi acţionari importanţi sunt trei fonduri ING, care au cumulat 5,18%.

Acţiunile Impact au încheiat şedinţa bursieră de miercuri în creştere cu 8,24%, la preţul de 0,151 lei. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a companiei este de 29,87 milioane lei (6,7 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
ONU confirmă că celebra jurnalistă palestiniană Shireen Abu Akleh a fost ucisă de forțele israeliene
ONU confirmă că celebra jurnalistă palestiniană Shireen Abu Akleh a fost ucisă de forțele israeliene
Jurnalista palestiniană Shireen Abu Akleh, care avea şi cetăţenie americană, a fost ucisă pe 11 mai de tirurile Forţelor de Apărare Israeliene, a concluzionat Înaltul Comisar al Naţiunilor......
Ucraina a pierdut orașul Severodoneţk, aflat în estul țării
Ucraina a pierdut orașul Severodoneţk, aflat în estul țării
Trupele ucrainene se retrag din Severodoneţk şi astfel îşi recunosc de fapt epuizarea în faţa ofensivei trupelor ruse, ...
Sprijin de până la 1.750 de lei pentru familiile care așteaptă să se mute în locuințele sociale din Prelungirea Ghencea – proiect
Sprijin de până la 1.750 de lei pentru familiile care așteaptă să se mute în locuințele sociale din Prelungirea Ghencea ...
Familiile cărora li s-au repartizat locuinţe sociale în blocul din B-dul Prelungirea Ghencea nr. 322-326, nefinalizat ...
Ministerul Finanţelor va lista luni patru noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS
Ministerul Finanţelor va lista luni patru noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS
Ministerul Finanţelor listează luni la Bursa de Valori Bucureşti patru noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS, relatează ...