Un fenomen rar în construcţii: materiale premium, producători consacraţi, preţ bun!

Sunt mai multe axiome referitoare la relaţia dintre calitate, preţ şi accesibilitate valabile pentru sectorul materialelor de construcţii, cea mai cunoscută fiind aceea că un produs de calitate înaltă costă destul şi se obţine greu. Dinamica în această ramură a pieţei construcţiilor cunoaşte, însă, un fenomen rar, facilitat de cei care fac lucrurile puţin diferit.
Economica.net - mie, 15 mai 2019, 04:25
Un fenomen rar în construcţii: materiale premium, producători consacraţi, preţ bun!

În sectorul materialelor de construcții au de câștigat entitățile care pun problema altfel.

Nevoia de materiale de construcţii este constantă, întrucât cererea provine de la o mulțime de oameni gospodari, care vor să își renoveze sau să își extindă gospodăria, până la revânzători, care caută să cumpere avantajos, să prelucreze materialele de construcții pentru optimizare și să le revândă altei categorii de cumpărător: clientul final.

Este obişnuit și chiar firesc să existe compromisuri de cost, de calitate sau referitoare la tipul de material de construcție. Acestea se regăsesc fie la materiale pentru structură și fundație, fie la acoperișuri și izolații, elemente de tâmplărie PVC, amenajări interioare, instalații electrice, termice și sanitare, termoizolații, tencuieli decorative sau la amenajările exterioare.

Așadar, în nişa materialelor de construcţii au de câștigat vânzătorii care se orientează total pro-client și găsesc îmbunătățiri la modelele de business deja existente. Cert este că, pentru cererea din piață, oferta trebuie să reprezinte un real ajutor, iar nu o momeală care satisface nevoi diverse de construcții doar pe moment, doar incomplet, doar aparent.

Materialele premium, așadar, de calitate înaltă, trebuie să fie permise și celor lipsiți de un buget fără margini, precum și celor care cumpără în volume mai mici; și celor care nu au posibilitatea de a le identifica, fiind constrânși de timp sau de stadiul lucrării. Un agregator de materiale de construcții premium, care selectează producători de top, consacrați, este de un real ajutor.

 

Care sunt producătorii vizați, adunați laolaltă într-o singură ofertă customizabilă?

Am identificat câțiva care dovedesc calitatea produselor lor mai ales prin prin succesul afacerilor lor.

 

  • Semmelrock stein+design a luat ființă în România în 2005, stabilind de atunci noi standarde în domeniul pavajelor din beton. Cifra de afaceri menționată pentru 2017 este de 65,8 mil. RON.
  • Din 2005 și până în prezent, Semmelrock Stein inovează, suprinde plăcut, ajută, oferă ceea ce se cere și, de fiecare dată, puțin mai mult. iată motivele pentru care se situează atât de sus. De-a lungul timpului s-a remarcat prin inovatiile care au impus trenduri in acest domeniu.

 

  • Bencomp există din 2005; în 2018 a avut o cifră de afacere de 8.6 mil. RON. Este o fabrică de producție a profilelor de WPC, deci de dușumea, lambriu exterior, stâlpi, grinzi sau scândură pentru gard.
  • Bencomp a cunoscut un salt uriaș al afacerii în 2016, de peste 50%, ceea ce dovedește că, orice ar produce, clienții săi apreciază și recomandă și altora.

 

  • Star Stone există din 2007 și a înregistrat la nivelul anului 2018 o cifră de afaceri de 13,4 mil. RON. Obține produse vibrocomprimate (dale, cu aspect de piatră naturală) cu caracteristici superioare rocilor naturale calcaroase și cu o rezistență triplă față de cea a betonului armat.
  • Star Stone are o evoluție explozivă: pentru 2016, așadar la patru ani de la înființare, contabilii au declarat 5 mil. RON; un an mai târziu, cu 3,1 mil. RON mai mult, doar pentru ca anul următor saltul să fie uriaș. Semnele arată că Star Stone crește în continuare.

 

  • AB Group Ceramics (Kaminhorn) produce coșuri de fum individual verificate începând cu 2014, anul înființării sale. Cifra de afaceri din 2018 figurează la nivelul a 2 mil. RON.
  • Kaminhorn obișnuiește să își dubleze anual cifra de afaceri. Dezvoltarea afacerii în volum de tranzacții este consistent și susținut, iar al cincilea an de viață a companiei pare deja încununat cu succes.


  • Premier Com este un importator și distribuitor de plăci ceramice (gresie și faianță) înființat în 1994 și înregistrând în 2017 o cifră de afaceri de 49 mil. RON. Pune la dispoziție sute de serii complete gresie+faianță.
  • Premier Com este de foarte mulți ani prezent pe piață, având o cifră de afaceri impresionantă, constantă, ușor în creștere uneori, semn că brandul este de notorietate și că are o reputație bună, parteneriate bine stabilite și ține cont să gestioneze plăci ceramice de calitate superioară.


  • Viking Profil este o companie românească de producție a învelitorilor metalice și a sistemelor de fațadă, înființată în 2005 și astăzi membră a grupului Blachy Pruszyńsky. Cifra de afaceri figura în 2017 la 78,5 mil. RON.
  • Viking Pruszyńsky cunoaște anual o creștere de câteva milioane de lei a cifrei de afaceri. Apartenența la grupul internațional ajută, dar în aceeași măsură ajută și relevanța companiei locale în teritoriu.


  • MTC Construct este producător de țiglă metalică, tablă cutată, profile gips-carton, șipci metalice și accesorii pentu acoperișuri. Înființat în 2003, a obținut o cifră de afaceri de 24,8 mil. RON pentru anul 2017.
  • MTC Construct a cunoscut o evoluție care a atras atenția în ultimii ani. Mult mai mulți ochi stau acum pe cifrele acestuia, întrucât CA 2015 era 15,6 mil. RON, CA 2016 era 21,7 mil. RON, iar CA 2018, după cum am precizat mai sus, se situează la 24,8 mil. RON.


  • Rom Decor este producătorul de decorațiuni interioare înființat în 2003 care pune accent declarat pe calitate, iar cifra de afaceri a acestuia pe anul 2017 este de 1,7 mil. RON.
  • Rom Decor are puțini angajați și produce o parte din decorațiunile interioare care bucură mult pe beneficiari de mulți ani și pentru mulți ani. O creștere a cifrei de afaceri se întâmplă de la an la an, în doi ani devenind aproape dublă.

 

  • Stone Deco Style este un lider în piața de piatră decorativă din România, atât pentru designul exterior, cât și pentru cel interior. S-a înființat în anul 2011 și, câțiva ani mai târziu, în 2017, înregistra o cifră de afaceri de 4 mil. RON.
  • În 2016, Stone Deco Style înregistra o cifră de afaceri mai mare, însă prezența firmei în cataloagele de profil denotă un brand deja puternic.


  • Exclusive Aluminium produce paneluri din aluminiu certificate de institute prestigioase internaționale. Compania a fost înființată în 2014 și, trei ani mai târziu, înregistra o cifră de afaceri de un sfert de milioane de RON.
  • Exclusive Aluminium produce paneluri ornamentale, în manieră clasică, de inox sau cu aspect tradițional. De aceea, firma prezintă un interes crescut de la an la an, lucru observabil pe graficul ascendent al cifrei de afaceri.

Când nu mai există lanțul clasic de vânzare, materialele premium de construcții devin accesibile.

Aceștia sunt producători sau asociați producătorilor de materiale premium de construcții și orice cumpărător informat dorește să obțină materialele de care are nevoie de la aceștia.
Însă, cine are timpul necesar pentru acest lucru, câte contracte sunt necesare, câtă alergătură se impune?

Din fericire, există profesioniști care fac lucrurile altfel. În sectorul materialelor de construcții activează consultanți de vânzări, ce oferă, precum un agregator, pe lângă consiliere în alegerea produselor, și un preț care altfel nu ar putea fi obținut: un preț accesibil și corect. Un preț bun.

 

Te-ar mai putea interesa și
Companiile din grupul Signal Iduna raportează prime brute subscrise de peste 367 de milioane de lei pentru 2023, în creștere cu 33%
Companiile din grupul Signal Iduna raportează prime brute subscrise de peste 367 de milioane de lei pentru 2023, în creștere ...
Cele două companii Signal iduna care activează în România anunță că și-au consolidat poziția pe piața românească în 2023, printr-o creștere susținută de 33% a primelor brute......
Ucraina a început construcția a două noi unități nucleare în vestul țării. În premieră, una dintre ele folosește tehnologie americană
Ucraina a început construcția a două noi unități nucleare în vestul țării. În premieră, una dintre ele folosește ...
Compania de stat ucraineană Energoatom a lansat construcția a două noi unități (5 și 6) la centrala nucleară Khmelnytskyi ...
BNR: Rata inflației va continua să scadă în următoarele luni într-un ritm mai lent față de 2023 și pe o traiectorie mai ridicată față de prognoza din februrie 2024
BNR: Rata inflației va continua să scadă în următoarele luni într-un ritm mai lent față de 2023 și pe o traiectorie ...
Rata anuală a inflaţiei va continua să scadă în următoarele luni într-un ritm încetinit faţă de 2023 şi pe o traiectorie ...
Companiile aeriene au crescut numărul de locuri pentru zborurile din Spania, pentru a face față solicitărilor
Companiile aeriene au crescut numărul de locuri pentru zborurile din Spania, pentru a face față solicitărilor
Companiile aeriene care operează zboruri în Spania se aşteaptă la un sezon de vară record şi au adăugat cu 13% mai ...