Un fond al sectei Amish scapă în SUA de o investigaţie pentru inducerea în eroare a investitorilor

Comisia pentru Bursă şi Valori Mobiliare din SUA, autoritatea de supraveghere de pe Wall Street, a acceptat un acord amiabil cu un fond al Amish, grupare religioasă care se remarcă prin păstrarea unui stil de viaţă tradiţional, după ce fondul a fost acuzat de inducerea în eroare a investitorilor.
Economica.net - joi, 19 iul. 2012, 16:04
Un fond al sectei Amish scapă în SUA de o investigaţie pentru inducerea în eroare a investitorilor

Autoritatea pentru bursă a anunţat înţelegerea cu Amish Helping Fund, o organizaţie nonprofit, care asigură împrumuturi pentru locuinţe familiilor Amish din statul Ohio, potrivit CNN.

Finanţiştii Amish ar fi indus în eroare investitorii pentru că nu au actualizat un document, care conţine obiectivele, riscurile şi termenii fondului, act întocmit de un grup de „înţelepţi” în 1995.

Chiar dacă neactualizarea documentelor timp de 15 ani este o încălcare a reglementărilor, comisia a anunţat că nu a găsit dovezi că investitorii au fost afectaţi sau au pierdut bani. Potrivit acordului, autorităţile americane vor opri investigaţia, în schimbul angajamentului pentru actualizarea documentelor.

„Există o anumită ironie în toată această situaţie. Dar înainte de toate, grupul Amish are un fond de investiţii?”, se întreabă CNN.

Amish Helping Fund a vândut contracte financiare către 3.500 de investitori pentru a finanţa 125 de milioane de dolari în ipoteci pentru 1.200 de beneficiari de credite din gruparea religioasă, potrivit datelor autorităţii pentru bursă.

„În al doilea rând, este oare surprinzător că un fond al Amish, grup care respinge stilul de viaţă modern, este în urmă cu hârţogăraia?”, întreabă retoric CNN.

Tipul de acord amiabil încheiat de autoritatea pentru bursă cu Amish a fost introdus în 2010 şi permite rezolvarea amiabilă a unui litigiu şi permite celro care încalcă reglementările să evite justiţia.

Amish, la bază o grupare religioasă anabaptistă, se individualizează prin felul de trai simplu şi tradiţional, precum şi rezistenţa pe care membrii ei o opun în faţa adoptării obiceiurilor, stilului de viaţă şi a utilităţilor moderne. Cu peste 250.000 de adepţi în întreaga lume, cei mai mulţi trăiesc în 22 localităţi din SUA (statele Indiana, Ohio şi Pennysylvania) şi Canada.

Te-ar mai putea interesa și
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români cheltuie 40% din venitul lunar pe alimente – Ana Busuioc, Edenred
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români ...
Chiar dacă de la 1 ianuarie 2024, valoarea impozitelor pe tichetele de masă și voucherele cadou s-au dublat prin introducerea CASS, utilizarea cardului de masă în restaurante a crescut cu 29%......
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază până aproape de neverosimilul prag ...
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...