1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 27 º

Companii

Un fond care administrează active de 200 de miliarde de euro investeşte acum şi în România

Unul dintre cei mai mari administratori de fonduri de investiţii a intrat pe piaţa din România. Noile fonduri de investiţii ale Pioneer Pekao TFI SA au optat pentru înregistrarea fiscală directă în România, potrivit unui anunţ al BVB. 

26 oct, 2016 | ECONOMICA.net

"Suntem mândri şi multumiţi că unul dintre cei mai mari investitori instituţionali din Polonia investeşte acum şi în România. Ţara devine din ce în ce mai atractivă pentru actorii regionali şi globali. Toate eforturile noastre întreprinse până în prezent au fost remarcate de comunitatea internaţională, iar atenţia va spori, mai ales acum, odată cu includerea României de către FTSE Russell în Watchlist pentru potenţiala promovare la statutul de Piaţa Emergentă", a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti.

În mai 2016, raportul publicat de banca de investiţii Berenberg anunţa că randamentul dividendelor companiilor listate la Bursa de Valori Bucureşti va fi cel mai ridicat din lume în acest an. Respectivele cifre ale randamentelor dividendelor în 2016 sunt: 7,6%, în medie, pentru indicele principal BET, 10,1% pentru companiile din domeniul energetic, 7,1% pentru sectorul de utilităţi şi 8,6% pentru băncile incluse în indicele principal.

Cu o prezenţă în 28 de ţări cu centre investiţionale globale în Boston, Dublin şi Londra, Pioneer Investments administrează sute de fonduri de investiţii, cu o valaore totală a activelor aflate sub amdinistrare de peste 200 miliarde de euro. Pioneer Investments este parte a grupului UniCredit.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO