1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Un fond de investiţii al statului chinez negociază cumpărarea parcului eolian al Petrom

Petrom poartă negocieri exclusive pentru vânzarea parcului eolian de 45 MW către fondul de investiții CEE Equity Partners. Erste Bank asigură serviciile de bancă de investiții pentru exitul liderului pieței petroliere din producția de energie eoliană, potrivit jurnalului de tranzacţii Mirsanu.ro

23 mar, 2016 | ECONOMICA.net

Discuțiile dintre cele două părți au fost inițiate în 2015, în contextul în care OMV Petrom și-a anunțat în toamnă intenția de a vinde capacitatea de producție de energie eoliană, pe fondul strategiei sale de a renunța la afacerile care nu au legătură cu obiectul său principal de activitate – petrol și gaze, mai informează Mirsanu.ro

CEE Equity Partners și-a setat încă de anul trecut calibrul pentru prima achiziție pe piața de energie în intervalul de 20 – 50 mil. dolari, ceea ce cadrează cu ținta sa de la Petrom, în contextul actual dificil de piață pentru vânzătorii de proiecte eoliene locale, presați să accepte discount-uri importante față de investițiile realizate dacă vor să perfecteze un exit, mai arată jurnalul de tranzacţii Mirsanu.ro.

Mai multe detalii despre tranzactie puteti citi pe Mirsanu.ro

CEE Equity Partneres este un fond de investiţii controlat de China EximBank, care beneficiază de fonduri de 435 de milioane de dolari, bani pe care statul chinez vrea să-I investească în special în proiecte de infrastructutră, energie şi telecomunicaţii în Europa Centrală şi de Est.

Parcul eolian Dorobanţu este situat în Dobrogea şi are o capacitate instalată de 45 MW. El a fost pus în operare în 2011, în urma unei investiţii de 90 de milioane de euro. Parcul eolian face parte dintr-o serie de active care nu fac parte din activitatea de bază a Petrom, şi pe care compania intenţionează să le vândă, pentru a-şi optimiza activitatea, afectată de preţul redus al petrolului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO