1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 15 º

Companii

Un fond de investiţii american a cumpărat 6.000 de hectare de teren agricol în România

Un fond de investiţii din SUA îşi extinde operaţiunile pe segmentul agricol şi în România şi ţinteşte o creştere a activelor pe piaţa locală. 

10 apr, 2014 | | ECONOMICA.net

Anholt Services a anunţat că subsidiara sa Southern Harvest a cumpărat 6.000 de hectare de teren agricol în România, în două tranzacţii separate. Terenul este utilizat în principal pentru culturi de grâu, porumb, seminţe de muştar şi floarea-soarelui. Ca parte a tranzacţiei, Southern Harvest a achiziţionat şi capacităţile de depozitare aferente terenului, se arată într-un anunţ al Anholt Services.

Cu această achiziţie, Southern Harvest ajunge să deţină aproximativ 29.000 de hectare de teren agricol, restul fiind localizat în Uruguay şi Paraguay. Anunţul companiei americane nu precizează unde se află aceste terenuri în România şi nici care este valoarea tranzacţiei.

Preţurile terenurilor agricole din România variază în funcţie de zonă, însă dacă luăm în considerare un preţ mediu de 3.100 de euro/ha, americanii au plătit în jur de 18-19 milioane de euro pentru achiziţia din România.

„Considerăm că România este un domeniu interesant, atât în ceea ce priveşte calitatea terenului, cât şi în ceea ce priveşte oportunităţi de natură comercială. Ne aşteptăm să creştem în România, dar şi în America de Sud. Ca întotdeauna, scopul nostrul este să dezvoltăm exploataţii agricole de clasă mondială, cu operaţiuni conexe, aducând terenul la cea mai mare valoare a sa", a declarat Rudolph Krediet, partener în cadrul Anholt.

„Din 2007 am achiziţionat, la nivel global, terenuri de înaltă calitate şi suntem încântaţi de perspectivele acestei investiţii pe termen lung", a declarat Joe Massoud, managing director al Anholt.

Anholt Services este o subsidiară indirectă a Kattegat Trust, o fundaţie filantropică. Anholt evaluează şi gestionează interesele Kattegat la nivel global, ce includ pateneriate în fonduri de investiţii, dar şi pachete minoritare în companii private şi publice.

La 1 ianuarie 2013, în portofoliul Southern Harvest era compus din aproximativ 10.000 de hectare de teren agricol în Uruguay şi 15.000 de hectare în Praguay, dar şi investiţii într-o companie ce produce ulei de palmier în Peru şi o mică fabrică de cherestea în Mozambic.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO