1EUR = 4.7748 RON | Bucureşti 16 º

Companii

Un fond finlandez de investiţii a cumpărat 20% din pachetul de acţiuni Conpet vândut de Fondul Proprietatea

Fondul de investiţii finlandez KJK Fund II, unul dintre puţinele care îşi construiesc un portofoliu diversificat de acţiuni de la Bursa din Bucureşti, a cumpărat un pachet de 4,5% din acţiunile Conpet Ploieşti (COTE), în cadrul plasamentului privat de vânzare de către Fondul Proprietatea (FP). Nu s-a raportat nici un alt acţionar semnificativ.

18 noi, 2014 | | ECONOMICA.net

Peste 19 milioane de lei a dat fondul de investiţii finlandez KJK Fund II, pe pachetul de 4,5 % din acţiunile transporatorului de ţiţei şi produse petroliere prin conducte Conpet Ploieşti (COTE), cumpărat de  la Fondul Proprietatea (FP).

Fondul Finlandez a ajuns la o deţinere de peste 7% din acţiunile COTE, potrivit unui raport trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) unde sunt tranzacţionate acţiunile.

În acelaşi timp, Fondul Proprietatea a vândut 23,6 % din acţiunile COTE, printr-un plasament privat. Nici o altă operaţiune de amploarea celor de mai sus nu a mai fost derulată în zilele respective.

Astfel,  KJK Fund II a luat a cincea parte (390.000 de titluri) din pachetul de acţiuni COTE oferit de FP, la preţul 48,75 lei / titlu, cu circa 5% sub preţul pieţei.

KJK Fund II, unul dintre puţinele fonduri străine de investiţii care îşi mai construiesc un portofoliu diversificat de acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
   
 Dintre cele mai consistente participaţii româneşti ale KJK Fund II sunt cele de la producătoarea de cărămizi Cemacon Zalău (CEON) şi de la furnizorul de servicii petroliere auxiliare Rompetrol Well Services (PTR).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO