1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Un fost director al lui Comănescu, patronul GSP, pus de Guvern să supravegheze platformele marine din Marea Neagră

Premierul Grindeanu l-a numit pe Constantin Gheorghe în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Competente de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

26 apr, 2017 | ECONOMICA.net

Constantin Gheorghe a fost numit în această funcţie pentru un mandat de cinci ani. Constantin Gheorghe a fost, până acum un an şi jumătate, potrivit paginii proprii de LinkedIn, director de HSEQ (sănătate, siguranţă, mediu şi calitate) la Grup Servicii Petroliere (GSP), firmă controlată de omul de afaceri Gheorghe Comănescu. De atunci şi până acum a fost doar consilier al lui Comănescu şi, după numirea sa în funcţia guvernamentală, a renunţat la această poziţie.

În plus, Gheorghe a fost inclus, în 2014, în Grupul de Iniţiativă creat de Guvernul României pentru a transpune în legislaţia naţională o directivă europeană a siguranţei exploatărilor offshore.

GSP este o firmă românească de foraj marin care operează opt platforme petroliere şi o flotă de nave de construcţii offshore, un business de aproape un milliard de lei anual. Platformele de foraj ale lui Comănescu au efectuat lucări pentru mai multe companii petroilere. În Marea Neagră, GSP a avut contracte cu Petrom, Sterling, TPAO (Turcia) iar ultimul contract semnat este cu americanii de la Carlyle, care, prin firma Black Sea Oil and Gas, vor exploata zăcămintele de gaze din Marea Neagră.

Autoritatea care va fi condusă de Constantin Gheorghe a fost înfiinţată în anul 2016, prin legea privind siguranţa operaţiunilor petroliere offshore. Unul dintre rolurile autorităţii este “supravegherea respectării dispozițiilor prezentei legi de către operatori și proprietari, inclusiv inspecții, control, investigări și măsuri de punere în aplicare”.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO