Un fost director BMW va conduce subsidiara brandului Volkswagen din SUA

Brandul Volkswagen l-a numit pe fostul director al BMW Hinrich Woebcken la conducerea subsidiarei sale din America de Nord, confirmând informaţiile anterioare publicate de Reuters, potrivit Agerpres.
Economica.net - mar, 19 ian. 2016, 18:41
Un fost director BMW va conduce subsidiara brandului Volkswagen din SUA

Hinrich Woebcken va fi preşedintele Volkswagen Group of America, Volkswagen Mexico şi Volkswagen Group Canada, a anunţat marţi grupul auto german. Michael Horn va rămâne preşedinte şi director general al Volkswagen Group of America.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că Volkswagen l-a angajat pe Woebcken deoarece se confruntă cu o creştere a criticilor privind modul în care a gestionat scandalul emisiilor în SUA, izbucnit în septembrie 2015..

Separat, un purtător de cuvânt al grupului a dat asigurări că directorul general al VW, Matthias Mueller, are sprijinul membrilor boardului de supervizare, dezminţind astfel zvonurile care indicau că a pierdut încrederea conducerii din cauza modului în care a gestionat criza din SUA.

‘Poziţia lui Mueller nu a fost niciodată pusă în discuţie. Orice speculaţii contrare sunt nefondate şi sunt respinse’, a declarat purtătorul de cuvânt al grupului german.

Acesta a adăugat că investigaţiile privind scandalul emisiilor, conduse de firma americană de avocatură Jones Day, au înregistrat în ultimele săptămâni ‘progrese considerabile’ şi VW va putea prezenta ‘un raport substanţial’ la Adunarea Generală a Acţionarilor din 21 aprilie.

Săptămâna trecută, oficialii Agenţiei pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA) au anunţat că vor continua discuţiile cu Volkswagen pentru a ajunge la un acord privind repararea celor aproape 600.000 de vehicule diesel afectate de scandalul emisiilor.

Directorul general al grupului VW, Matthias Mueller, s-a întâlnit miercuri cu Gina McCarthy, administratorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului din SUA. A fost o întâlnire la cel mai înalt nivel între oficialii SUA şi Volkswagen de la izbucnirea scandalului, în septembrie 2015.

Întâlnirea, la care a participat şi şeful brandului VW, Herbert Diess, a venit la o zi după ce statul California a respins planul transmis în decembrie de VW apreciindu-l ca ‘inadecvat şi nu suficient de rapid’. Directorul general al VW nu a făcut declaraţii după întâlnirea cu şeful EPA.

Mueller a anunţat că VW va propune Agenţiei pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA) un nou convertor catalitic, care ar putea fi montat la aproximativ 430.000 de vehicule echipate cu softul ce falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

În septembrie, EPA a acuzat VW că a instalat softul care permitea maşinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu şi în timpul operaţiunilor normale.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că în perioada 2005 – 2015 a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 500.000 în SUA) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Până acum, grupul auto a confirmat că numai în SUA a manipulat rezultatele privind poluarea cu oxid de azot, în condiţiile în care testele din America de Nord sunt mai riguroase decât cele din Europa.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
România, în Top 10 ţări cu cele mai multe răspândiri de malware
România, în Top 10 ţări cu cele mai multe răspândiri de malware
Volumul tentativelor de ransomware stabilește un record în prima jumătate a anului, şi a ajuns la 304,7 de milioane, mai mult decât tot anul 2020, potrivit celui mai recent raport al SonicWall.......
Rata anuală a inflaţiei în iulie ar putea creşte până în 4,5%. Codîrlaşu, CFA:  Nu este exclus să trecem printr-o inflaţie de 5% sau peste în 2021
Rata anuală a inflaţiei în iulie ar putea creşte până în 4,5%. Codîrlaşu, CFA: Nu este exclus să trecem printr-o ...
“Mă aştept ca rata anuală a inflaţiei în luna iulie 2021 să urce peste 4% (n.a. de la 3,94% cât a fost în iunie ...
Hidrogenul, un combustibil care cucerește tot mai mult teren în industria auto
Hidrogenul, un combustibil care cucerește tot mai mult teren în industria auto
În plin proces de electrificare, industria auto încearcă să găsească o alternativă la mașinile care folosesc baterii ...
The New York Times a trecut pragul de opt milioane de abonați
The New York Times a trecut pragul de opt milioane de abonați
Cotidianul american The New York Times a depăşit recent pragul de 8 milioane de abonaţi ai site-ului şi ai ediţiei sale ...