Un fost şef al operaţiunilor Austrian Airlines în România a fost ales director general al Tarom

Heinrich Vystoupil, fost şef al reprezentanţei în România şi Moldova a Austrian Airlines, a fost numit director general al Tarom, iar Dan Pascariu, preşedintele UniCredit Ţiriac Bank, va ocupa poziţia de preşedinte al Consilului de Administraţie al companiei de transport aerian.
Economica.net - mie, 17 oct. 2012, 19:45
Un fost şef al operaţiunilor Austrian Airlines în România a fost ales director general al Tarom

Numirile au fost decise miercuri, într-o şedinţă a Consiliului de Administraţiei al operatorului de transport aerian, se arată într-un comunicat de presă transmis de Tarom.

Actualul director general, Sorin Georgescu, va ocupa funcţia până la semnarea contractului de mandat cu Vystoupil.

Dan Pascariu este preşedintele Consiliului de Administraţie al UniCredit Ţiriac Bank din iunie 2007, în urma fuziunii dintre băncile UniCredit şi HVB Ţiriac. De asemenea, eleste membru ne-executiv în Consiliile de Administraţie ale subsidiarelor de leasing şi investment banking ale grupului UniCredit în România.

Vystoupil şi Pascariu au fost aleşi ca membri ai Consiliului de Administraţie la finele săptămânii trecute, alături de Dumitru Prunariu, Lucian Isar, Marius Ghenea, Ciprian Ladunca şi Valentin Macec.

Macec a fost numit vicepreşedinte al Consilului de Administraţie

Consiliul de Administraţie a ales şi patru comitete – Comitetul pentru audit (Ciprian Ladunca – preşedinte, Lucian Isar şi Dan Pascariu – membri), Comitetul de guvernanţă corporativă (Marius Ghenea – preşedinte, Dumitru Prunariu şi Valentin Macec – membri), Comitetul operaţional şi siguranţă (Dumitru Prunariu – preşedinte, Valentin Macec şi Heinrich Vystoupil – membri) şi Comitetul financiar şi administrarea riscurilor (Lucian Isar – preşedinte, Ciprian Ladunca şi Dan Pascariu – membri).

Dumitru Prunariu, primul astronaut român, a fost ofiţer al Armatei României în perioada 1978-2007. El a condus Agenţia Spaţială Română între anii 1998-2004, iar în decembrie 2011 a devenit membru de onoare al Academiei Române.

Lucian Isar a ocupat funcţia de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri în Guvernul Ponta, demisionând la începutul lunii august, în urma remanierii guvernamentale.

Antreprenorul Marius Ghenea, fost director general al Flanco în urmă cu mai mulţi ani, controlează mai multe magazine locale online, dintre care cele mai cunoscute sunt pcfun.ro şi pcgarage.ro.

Ciprian Ladunca se află la conducerea companiei de asigurări, Metlife Alico România (fosta AIG Life), în poziţia de director financiar şi vicepreşedinte.

Valentin Macec ocupă funcţia de consilier personal al ministrului Transportului, Ovidiu Silaghi, fiind anterior vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare din partea PNL.

„Administratorii, cu un mandat de patru ani, au datoria de a face compania Tarom profitabilă (…) Vom semna cu ei un contract de mandat şi strategia de vânzare sau nevânzare a 20% sau mai mult din pachetul de acţiuni la Tarom le aparţine lor”, a afirmat vineri ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

Compania Tarom este deţinută de stat, prin Ministerul Transporturilor. Autorităţile s-au angajat faţă de FMI să instituie până la finele anului management privat la mai multe companii de stat.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a mandatat, la finalul lunii iulie, asocierea PwC-D&B David şi Baias-George Butunoiu să recruteze managementul superior, respectiv directorii generali şi membrii CA, pentru companiile aflate sub autoritatea instituţiei cu o cifră de afaceri mai mare de 7,3 milioane euro.

Recrutarea managementului superior vizează companiile CFR SA (CFR Infrastructură), CFR Călători, Tarom, CNADNR, Metrorex, Aeroporturi Bucureşti, Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Administraţia Canalelor Navigabile, Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia” şi Telecomunicaţii CFR.

Ioan Dornescu, [email protected]

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat indicatorii tehnico-economici. Va avea 82 km și va costa peste 5 miliarde de lei
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat indicatorii tehnico-economici. Va avea 82 km și va costa peste 5 miliarde ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat vineri avizarea indicatorilor tehnico - ...
MIPE a publicat proiectul de ordonanță pentru gestionarea fondurilor primite de România în cadrul Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă
MIPE a publicat proiectul de ordonanță pentru gestionarea fondurilor primite de România în cadrul Mecanismul de Redresare ...
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a publicat pe site-ul propriu proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care ...
Gazprom nu se grăbește să obțină aprobările pentru punerea în funcțiune a Nord Stream 2. Are prea mult de câștigat datorită prețurilor mari actuale
Gazprom nu se grăbește să obțină aprobările pentru punerea în funcțiune a Nord Stream 2. Are prea mult de câștigat ...
Profitul record înregistrat de Gazprom în trimestrul al treilea al acestui an, ca urmare a preţurilor ridicate la gaze ...