1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

After Business

Un grup de investitori chinezi a preluat 13% din actiunile clubului de fotbal Manchester City

Un consortiu de investitori chinezi a platit 375 milioane de euro (400 milioane de dolari) pentru a prelua un pachet de 13% din actiunile unui grup care detine mai multe cluburi de fotbal printre care si Manchester City, extinzând implicarea financiara chineza în sportul cu balonul rotund, informeaza Reuters.

02 dec, 2015 | Agerpres

Consortiul include firmele China Media Capital (CMC) Holdings si CITIC Capital, iar tranzactia convenita evalueaza grupul City Football Group, care detine franciza Manchester City alaturi de alte active din domeniul fotbalului, la aproximativ trei miliarde de dolari. În conformitate cu acordul convenit, City Football Group va emite noi actiuni pe lânga cele detinute de compania de investitii din Abu Dhabi a seicului Mansour bin Zayed Al Nahyan.

City Football Group a informat într-un comunicat de presa ca intentioneaza sa utilizeze fondurile strânse de pe urma emiterii de noi actiuni pentru a se extinde în China si alte piete internationale. CMC, fondata de magnatul chinez din domeniul media Li Ruigang, detine drepturile de televizare pentru liga chineza de fotbal.

'Fotbalul este cel mai iubit, practicat si urmarit sport din lume si din China, iar cresterea exponentiala înregistrata de acest sport este unica. De acea am cautat partenerii adecvati cu care sa ajungem la un acord care sa ne permita sa profitam de potentialul incredibil care exista în China, atât pentru CFG cât si pentru fotbal' a declarat presedintele City Football Group, Khaldoon Al Mubarak.

În conformitate cu strategia sa de expansiune internationala, în prezent City Football Group detine echipele New York City FC, Melbourne City FC si o participatie la clubul japonez Yokohama Marinos. Gratie investitiilor facute de seicul Mansour bin Zayed Al Nahyan la Manchester City începând din 2008, echipa a câstigat prima liga engleza în 2012 si 2014.


La începutul acestui an un alt miliardar chinez, Wang Jianlin, proprietarul conglomeratului de companii Wanda considerat unul dintre cei mai bogati oameni din China, a cumparat 20% din actiunile clubului de fotbal spaniol Atletico Madrid pentru 45 de milioane de euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO