Un grup de investitori spanioli vrea să construiască un teren de golf lângă București și cere sprijinul autorităților. Doar amenajarea ar costa 20 mil. euro

Investitorii din Spania analizează oportunitățile pieței românești și iau în calcul dezvoltarea unui teren de golf în apropierea Bucureștiului, conform informațiilor Asociației Investitorilor Spanioli în România (ASEMER), care solicită autorităților locale pentru identificarea loturilor și obținerea autorizațiilor necesare. Realizarea unui astfel de proiect s-ar ridica la o investiție de peste 20 milioane de euro doar în ceea ce privește amenajarea terenului.
Lidia Neagu - mar, 15 nov. 2022, 15:52
Un grup de investitori spanioli vrea să construiască un teren de golf lângă București și cere sprijinul autorităților. Doar amenajarea ar costa 20 mil. euro

”Investiția într-un teren de golf nu ar fi posibilă dacă nu s-ar lua în calcul și posibilitatea dezvoltării unor proiecte imobiliare în apropiere, cu scopul de a genera suficiente beneficii economice care să compenseze asumarea costurilor semnificative implicate de un astfel de proiect de către investitori. Din punctul nostru de vedere, cerințele pentru dezvoltarea unui teren de golf sunt îndeplinite deplin în acest moment de București, care, cu peste două milioane de locuitori și un PIB pe cap de locuitor care a depășit media Uniunii Europene, este un candidat perfect”, a declarat Emilio Luque Ascanio, președintele ASEMER.     

În prezent, pasionații de golf din București au o singură opțiune – terenul de golf al Clubului Diplomatic. Acesta a fost inaugurat în anul 1929 de către Regele Ferdinand sub denumirea de Country Club și cuprindea și o parte din actualul parc Herăstrău.

Însă, potrivit sursei citate, acesta nu mai îndeplinește în prezent condițiile necesare pentru a putea fi considerat un adevărat teren de golf. Tot în Nordul orașului, la Stejarii Country Club există un driving-range sau zonă de antrenament, dar lipsește spațiul amenajat pentru joc.

„În București nu mai există în acest moment posibilitatea amenajării unui teren de golf, ținând cont de costurile semnificative pentru achiziționarea suprafețelor de teren necesare. Pentru acest tip de investiții este obligatoriu să existe suprafețe mari de teren. Un teren de golf cu 18 găuri, de exemplu, necesită aproximativ 56 – 70 de hectare de teren, la care trebuie adăugat și spațiul alocat pentru proiectul de dezvoltare imobiliară. În acest sens, este absolut necesar să ne putem bucura de sprijinul autorităților locale în vederea identificării eventualelor locații adecvate pentru obținerea autorizațiilor necesare de construire”, a mai adăugat președintele ASEMER.

Investitorii citați spun că terenurile de golf îmbunătățesc nivelul de viață și gradul de dezvoltare economică al comunităților locale implicate. În plus, atrag investiții directe care creează, la rândul lor, o mulțime de noi oportunități. 

În ultimele decenii, practicarea golfului a crescut în popularitate și, în aceeași măsură, și numărul terenurilor de golf la nivel global s-a majorat. Doar în Spania numărul terenuri recunoscute de Federația Spaniolă de Golf se ridică la 424. 

În prezent, mulți români pasionați de golf aleg să meargă să practice acest sport pe terenurile de la Marea Neagră din Bulgaria, dar ținând cont de distanța față de București, nu pot beneficia de practică constantă. Potrivit datelor Federației Române de Golf, numărul jucătorilor de golf din România se ridică în prezent la aproximativ 1.500 de persoane. 

Dezvoltarea unui nou teren de golf în apropierea Bucureștiului ar ridica calitatea ofertei de servicii din oraș la standarde similare cu cele puse la dispoziție de importante orașe din vestul Europei. O astfel de investiție ar avea nevoie de câțiva ani pentru finalizare, conform ASEMER.

Asociación de Empresas Españolas en Rumanía (ASEMER) a fost înființată în septembrie 2013.

ASEMER apără interesele tuturor companiilor și profesioniștilor spanioli care își desfășoară activitățile în România. Principalele obiective ale asociației sunt promovarea și consolidarea relațiilor economice între companiile și antreprenorii spanioli și organizațiile și companiile românești.

Te-ar mai putea interesa și
Tanczos Barna: Fără taxă pe soare. Nu voi fi niciodată de acord cu o taxă impusă prosumatorilor
Tanczos Barna: Fără taxă pe soare. Nu voi fi niciodată de acord cu o taxă impusă prosumatorilor
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, marţi, că nu va fi niciodată de acord cu o taxă impusă prosumatorilor, menţionând că în acest moment nu există o asemenea taxă....
Korea Hydro & Nuclear Power, singurul ofertant pentru instalația de detritiere de la Cernavodă, proiect de 198 mil. euro
Korea Hydro & Nuclear Power, singurul ofertant pentru instalația de detritiere de la Cernavodă, proiect de 198 mil. ...
Nuclerelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, a primit o singură ofertă pentru proiectul instalației ...
Rafinăria Mol de la Dunăre va atinge capacitatea deplină în următoarele săptămâni
Rafinăria Mol de la Dunăre va atinge capacitatea deplină în următoarele săptămâni
Grupul ungar de petrol şi gaze Mol a anunţat marţi că a început majorarea cantităţii de ţiţei procesate la rafinăria ...
UE a aprobat despăgubiri de 75 de milioane de euro pentru producătorii agricoli din România afectaţi de secetă
UE a aprobat despăgubiri de 75 de milioane de euro pentru producătorii agricoli din România afectaţi de secetă
Comisia Europeană a aprobat, marţi, o schemă în valoare de aproximativ 75 de milioane euro notificată de România şi ...