Un hotel de lux din Paris îşi scoate la licitaţie mobila şi colecţia de vinuri pentru a fi restaurat

Hotelul Crillon, unul dintre cele mai mari hoteluri de lux din Paris, îşi va scoate la licitaţie cea mai mare parte a pieselor de mobilier şi colecţia de vinuri fine pentru a strânge fonduri în vederea restaurării, infomează Reuters.
Economica.net - sâm, 13 apr. 2013, 12:08
Un hotel de lux din Paris îşi scoate la licitaţie mobila şi colecţia de vinuri pentru a fi restaurat

După plecarea ultimului client, în martie anul acesta, hotelul şi-a închis uşile pentru o perioadă de doi ani cât se estimează că vor dura renovările. Astfel, piese întregi de mobilier vor fi expuse pentru a fi licitate în perioada 18-22 aprilie, acestora adăugându-li-se aproximativ 3.500 de loturi de covoare şi draperii. În urma licitaţiilor, reprezentanţii hotelului se aşteaptă să obţină câteva mii de euro.

De asemenea, cumpărătorii care doresc să recreeze ceva mai mult din atmosfera hotelului la ei acasă pot achiziţiona şi mobilier de la recepţie, uniforme ale personalului şi halate de baie.

„O vânzare ca aceasta este un moment unic, ca o cireaşă de pe tort”, a declarat Stephane Aubert, reprezentant al casei de licitaţii Artcurial, în contextul în care vânzări de o asemenea amploare sunt foarte rare.

Una dintre vedetele licitaţiei va fi o oglindă de bar sculptată, realizată, în secolul 20 de sculptorul francez Cesar, cel care a dat şi numele premiului anual al industriei cinematografice franceze, echivalentul Oscarului. Reproduceri ale lucrării sale sunt distribuite în întreaga lume. Pe sticla oglinzii de bar se află semnătura artistului, acum protejată de o casetă din plexiglas, după ce prima semnătură, din grafitti, s-a sters. Cesar s-a întors pentru a-şi semna din nou lucrarea, în 1998, chiar înainte de a muri.

Imagine emblematică pentru Place de la Concorde, hotelul Crillon a fost gazdă a numeroase personalităţi, de la construcţia sa – prima dată cu destinaţie de locuinţă privată a regelui Louis XV – în 1758. La primul etaj al clădirii, regina Maria Antoaneta lua lecţii de muzică, urmând ca, ani mai târziu, aceasta să fie ghilotinată chiar în faţa clădirii construite în stil neoclasic.

De la trasnformarea sa în hotel, în 1909, locul a găzduit personalităţi precum Madonna, compozitorul Leonard Bernstein şi fostul preşedinte american Bill Clinton, clădirea fiind locul de formare a Ligii Naţiunilor.

La licitaţie va fi scoasă şi o parte din vinoteca din crama hotelului şi unde, spun cunoscătorii, s-ar afla şi un coniac foarte rar Louis XIII Black Pearl Remy Martin, al cărui preţ de pornire ar putea fi de 7.000 de euro.

Profitul obţinut de pe urma licitaţiilor vor fi folosite pentru modernizarea hotelului, fără însă a-i altera structura şi stilul arhitectonic. Lucrările vor dura, spun reprezentanţii hotelului, până în 2015.

Te-ar mai putea interesa și
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă de reglementare – Silvia Vlăsceanu (HENRO)
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă ...
Tarifele de transport şi de distribuţie energie electrică şi gaze naturale vor intra într-o nouă perioadă de reglementare, iar o metodologie aflată în consultare publică prevede......
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a ieșit, după multă vreme, la vânzare de ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale Poduri din județul Bacău, de către Emma Lambda Limited
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale ...
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care compania cipriotă Emma Lambda Limited intenționează să preia ...
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale denunță cenzura impusă de Guvern
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale ...
Aplicaţia TikTok nu mai funcţionează începând din această joi în Kârgâzstan, la cererea serviciilor de securitate ...