Un investitor a cumpărat 32 de garsoniere de un milion de euro în Cosmopolis

Un investitor privat a cumpărat 32 de studiouri duble în proiectul rezidenţial Cosmopolis, pentru care a plătit aproape un milion de euro. 
Andrada Ghira - lun, 16 feb. 2015, 11:46
Un investitor a cumpărat 32 de garsoniere de un milion de euro în Cosmopolis

Pachetul de locuințe vândut este format din 32 de studiouri duble, acestea fiind cumpărate cu scopul exclusiv de a fi închiriate pentru o perioadă de minimum 3-5 ani, randamentul în euro fiind estimat la aproximativ 8% pe an. Tranzacţia a fost încheiată la îneputul acestui an. Valoarea tranzacției este de aproximativ un milion de euro. 

„Odată cu creșterea cererii din partea utilizatorilor finali, simțim și o ușoară creștere a interesului pentru achiziționarea de locuințe în scop investițional. Nu vorbim de același tip de investitor ca în perioada de creștere economică, care cumpăra pentru a revinde cu profit pe termen scurt, ci de investitori care cumpără locuințe cu scopul exclusiv de a le închiria, randamentul anual oferit fiind net superior unui depozit bancar”, a declarat Gabriel Voicu, director New Homes division în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania, agentul exclusiv al Cosmopolis.

O tranzacție similară în cadrul proiectului Cosmopolis a fost încheiată în 2013, atunci când un investitor a cumpărat un bloc, valoarea tranzacției ridicându-se la peste două milioane de euro. Pachetul de locuințe este închiriat integral, cea mai mare parte fiind preluate de către clubul de fotbal FC Viitorul, care a ales să își cazeze personalul administrativ și sportiv în Cosmopolis în momentul relocării echipei din Constanța în Chiajna. Randamentul anual al acestei investiții este de 7,8%.

Şi micii antreprenori cumpără apartamente pentru închiriere

Cosmopolis a prezentat interes și pentru investitorii de talie mică, precum antreprenori sau persoane care ocupă poziții de top management. Aceştia au cumpărat 40 de locuințe prin produsul „Business la cheie”, lansat anul trecut. Principala caracteristică a acestui produs este reprezentată de garantarea chiriei pe un an de zile în eventualitatea neînchirierii locuințelor, această facilitate venind să răspundă potențialelor temeri ale cumpărătorilor privind închirierea imediată a locuinței achiziționate.

Cu toate acestea, toate locuințele vândute prin „Business la cheie” au fost deja închiriate, la niveluri lunare de aproximativ 275 de euro pentru o garsonieră, aproximativ 350 de euro pentru un apartament cu două camere, aproximativ 450 de euro pentru un apartament cu trei camere și de la 550 de euro pentru o vilă. Cei care au cumpărat locuințe prin „Business la cheie” au cumpărat pachete formate din două până la șase locuințe, randamentele anuale în euro fiind cuprinse între opt și 9%.

CITEŞTE ŞI Micii investitori au început să cumpere locuinţe la pachet, pentru închiriere

400 de noi apartamente în 2015 

În cadrul Cosmopolis vor fi finalizate anul acesta 400 de locuințe și noi facilități, în urma unor investiții de 18 milioane de euro. Cosmopolis va ajunge astfel la peste 2100 de locuințe, comunitatea din cadrul proiectului urmând să numere peste 3700 de locuitori. 

Prețurile de vânzare ale locuințelor din Cosmopolis pleacă de la 29.000 de euro + 5% TVA pentru un studio cu o suprafață construită de 49 de metri pătrați, de la 48.500 de euro + 5% TVA pentru un apartament cu două camere, având o suprafață construită de 67 de metri pătrați, în timp ce un apartament cu trei camere, cu o suprafață construită de 82 de metri pătrați, are un preț de 54.900 de euro + 5% TVA. În cadrul Cosmopolis sunt disponibile la vânzare și vile, cu suprafețe care pornesc de la 94 de metri pătrați construiți și prețuri de la 76.000 de euro + 5% TVA.

Cosmopolis este amplasat în zona de nord-est a Bucureștiului, în apropiere de Șoseaua de Centură, între podurile din Pipera-Tunari și Andronache-Ștefăneștii de Jos. Până în prezent, investițiile în cadrul Cosmopolis s-au ridicat la aproximativ 250 de milioane de euro, în construcția de locuințe, infrastructură, spații comerciale și spații verzi.

Te-ar mai putea interesa și
Aproape 2.000 de tone de deşeuri transportate ilegal cu barjele pe Dunăre au fost oprite la Calafat
Aproape 2.000 de tone de deşeuri transportate ilegal cu barjele pe Dunăre au fost oprite la Calafat
Peste 1,9 milioane de kg de deșeuri din materiale plastice şi reziduuri metalice contaminate cu substanţe periculoase au fost descoperite pe un vapor ce urma să ajungă în țară pentru a ajunge......
ONRC: 2.573 de firme cu participare străină la capitalul social, înmatriculate în primul semestru din 2021
ONRC: 2.573 de firme cu participare străină la capitalul social, înmatriculate în primul semestru din 2021
Numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a crescut, în primele şase luni din 2021, cu 53,7%, ...
De astăzi, pot intra în Bulgaria prin Punctul de Trecere a Frontierei Bechet toate tipurile de autovehicule
De astăzi, pot intra în Bulgaria prin Punctul de Trecere a Frontierei Bechet toate tipurile de autovehicule
Punctul de Trecere a Frontierei Bechet (Romania) - Oryahavo (Bulgaria) este, începând de astăzi, 1 august, operaţional ...
Franţa mizează pe 50 de milioane de turişti străini în această vară
Franţa mizează pe 50 de milioane de turişti străini în această vară
Franţa, prima destinaţie turistică mondială, speră să primească în această vară un număr de 50 de milioane de ...