Un IT-ist mizează pe Delta Dunării şi vrea să ducă 3.000 de turişti în Ţara Apelor

Delta Dunării, supranumită Ţara Apelor, era vizitată în 1989 de 155.000 de turişti. În 2014, numărul celor care au ajuns aici a scăzut la 55.000. O agenţie de turism a lansat pachete ieftine pentru cei care nu au fost încă în Delta Dunării.
Andrada Ghira - lun, 30 mart. 2015, 21:03
Un IT-ist mizează pe Delta Dunării şi vrea să ducă 3.000 de turişti în Ţara Apelor

Pe sistemul vacanţelor Litoralul pentru toţi, agenţia de turism Genius Travel a lansat pachete pentru Delta Dunării cu preţuri ce pornesc de la 349 lei/persoană, cu transportul şi mesele incluse.

Bogdan Ştefan, 33 de ani, a lăsat IT-ul şi s-a aventurat în industria turismului. Împreună cu un asociat a pus în 2008 bazele agenţiei de turism Genius Travel. Şi pentru că a fost atras de Delta Dunării, anul trecut a luat în chirie un hotel din Uzlina, comuna Murighiol. Acum vrea să ducă mai mulţi turişti în Deltă, chiar dacă drumul până acolo durează şase ore cu autocarul.  

„Am investit 200.000 de euro în reamenajarea camerelor fostului hotel Safo, construit în 2000.. Avem un contract de închiriere pe cinci ani, cu posibilitate de prelungire, iar 2014 a fost primul an în care am dus turişti în Deltă, circa 2.000 şi am avut un grad de ocupare de 40-45%. Noi sperăm să aducem cât mai mulţi turişti. Avem 76 de curse cu autocarul pe care le vom face, indiferent de gradul de ocupare”, a declarat Bogdan Ştefan, proprietarul agenţiei. Investiţii s-au mai făcut şi în achiziţionarea de bărci. Dacă anul trecut hotelul din Uzlina avea doar o barcă, anul acesta flota a mai crescut cu încă două ambarcaţiuni.

Majoritatea turiştilor care s-au cazat la Genius Delta Resort, clasificat la trei stele, sunt persoane cu vârste de 40-45 de ani, iar turiştii străini au fost puţini.

„Am avut doar zece turişti străini anul trecut, care au venit de pe site-urile internaţionale de cazare, unde ne-am promovat, precum Bookig.com. Am fost surprinşi de doi turişti care au venit cu caiacul din Germania până în Deltă. Pentru acest an, sperăm să avem un număr mai mare, circa 100, şi poate din 2016 să lucrăm cu operatori străini”, mai spune Bogdan Ştefan.

Având experienţa sezonului trecut, când turiştii s-au cazat în medie două nopţi, anul acesta agenţia a pus la punct pachete speciale de două şi trei nopţi. Preţurile diferă în funcţie de perioada de cazare aleasă, iar în pachet mai este inclus transportul cu autocarul până la complex, pensiune completă, dar şi o excursie de trei ore în Delta Dunării. În perioada iulie-august, un pachet de weekend, ce include cazare trei nopţi şi pensiune completă ajunge la 700 de lei/persoană.

Genius Travel se aşteaptă să vândă vacanţe în Delta Dunării de circa 350.000 de euro, iar în total, cifra de afaceri a companiei pentru acesta an este estimată la 4 milioane de euro, în creştere de la 3,2 milioane de euro în 2014. Agenția a gestionat peste 35 000 de turiști până în prezent, iar din 2015 devine și turoperator pentru destinațiile Thasos și Antalya (Turcia).

Te-ar mai putea interesa și
Alina Gorghiu: PNL spune nu taxei pe marile companii cerută de PSD
Alina Gorghiu: PNL spune nu taxei pe marile companii cerută de PSD
Vicepreşedintele liberalilor Alina Gorghiu transmite că PNL se opune taxei pe marile companii propusă de PSD, punctând că orice modificare în politica fiscală trebuie bine cântărită, nu......
Rusia vrea să-și crească exporturile de motorină în februarie, în ciuda embargoului și a plafonării prețurilor
Rusia vrea să-și crească exporturile de motorină în februarie, în ciuda embargoului și a plafonării prețurilor
Rusia intenţionează să îşi majoreze exporturile de motorină în februarie, în pofida embargoului impus de Uniunea ...
MIPE acordă 100 de milioane de euro din fonduri europene pentru decontarea cheltuielilor pentru ajutarea refugiaților din Ucraina
MIPE acordă 100 de milioane de euro din fonduri europene pentru decontarea cheltuielilor pentru ajutarea refugiaților din ...
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) lansează luni, 6 februarie, apelul pentru decontarea cheltuielilor ...
Un autocar care transporta români în Italia s-a răsturnat în Slovenia. Trei persoane și-au pierdut viața
Un autocar care transporta români în Italia s-a răsturnat în Slovenia. Trei persoane și-au pierdut viața
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat vineri seară că trei români aflaţi în autocarul implicat în accidentul ...