1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Un judecător din SUA a redus despăgubirile punitive împotriva Johnson & Johnson legate de medicamentul Risperdal de la 8 mld.$ la 6,8 mld.$

Un judecător din Pennsylvania a redus vineri despăgubirile punitive pe care Johnson & Johnson ar fi trebuit să le plătească unui bărbat, pentru că nu a avertizat că băieţii care folosesc medicamentul antipsihotic Risperdal riscă să le crească sânii, de la 8 miliarde de dolari la 6,8 milioane de dolari, transmite Reuters, potrivit News.ro.

18 ian, 2020 | News.ro

Judecătorul Kenneth Powell a redus despăgubirile impuse Johnson & Johnson de un juriu, pe 8 octombrie, în favoarea reclamantului Nicholas Murray, din Maryland.

Powell nu a motivat decizia de reducere a sumei. Avocaţii lui Murray au spus că despăgubirile punitive sunt primele acordate în miile de procese intentate împotriva diviziei Janssen Pharmaceuticals a grupului Johnson & Johnson în legătură cu medicamentul Risperdal.

Murray a afirmat că medicamentul Risperdal i-a fost prescris în 2003, când avea 9 ani, pentru tratarea simptomelor legale de autism. El a primit anterior 680.000 de dolari sub formă de compensaţii.

Ambele părţi au anunţat că vor contesta decizia.

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA a aprobat Risperdal în 1992 pentru tratarea schizofreniei şi afecţiunii bipolare la adulţi, iar în 2006 pentru iritabilitate asociată autismului la copii, potrivit News.ro.

Reclamanţii au afirmat că Johnson & Johnson a ascuns legătura dintre Risperdal şi creşterea sânilor la băieţi.

Cu toate că medicii pot prescrie medicamentele aşa cum consideră potrivit, inclusiv în afara recomandărilor din prospect, Murray afirmă că Johnson & Johnson ar fi trebuit să îi avertizeze pe medici în legătură cu efectele secundare ale Risperdal.

Johnson & Johnson a anunţat în octombrie că grupul a fost dat în judecată de 13.600 de persoane în legătură cu Risperdal.

În 2013, grupul a încheiat un acord separat, plătind 2,2 miliarde de dolari pentru închiderea unor investigaţii penale şi civile legate de promovarea Risperdal şi a altor două medicamente.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO