Un judecător respinge un recurs al lui Trump după amenda sa de 355 de milioane de dolari

Un judecător din New York a respins miercuri o ofertă de garanţie de 100 de milioane de dolari adusă de Donald Trump pentru a acoperi mai puţin de o treime din amenda pentru fraudă financiară din cadrul imperiului său imobiliar la care a fost condamnat la mijlocul lui februarie, notează AFP.
AGERPRES - joi, 29 feb. 2024, 08:44
Un judecător respinge un recurs al lui Trump după amenda sa de 355 de milioane de dolari

Fostul preşedinte american a făcut apel luni împotriva hotărârii Curţii Supreme Civile a statului New York (o jurisdicţie de primă instanţă) din 16 februarie prin care l-a obligat să plătească 355 de milioane de dolari penalităţi financiare. Fără a socoti totalul dobânzii care se ridică la peste 100 de milioane de dolari.

Apelul introdus luni a vizat, de asemenea, interdicţia impusă lui Trump şi celor doi fii ai săi adulţi, Donald Jr. şi Eric, de a conduce afaceri în statul New York timp de trei şi, respectiv, doi ani.

În loc să garanteze suma integrală a amenzii, avocaţii lui Trump au depus miercuri un recurs la o altă instanţă – Secţia de apel a Curţii Supreme din New York – pentru a „depune o garanţie de 100 de milioane de dolari”, potrivit unui extras dintr-un document judiciar de aproape 1.800 de pagini făcut public.

Este garanţia pe care fostul preşedinte (2017-2021), care intenţionează să fie reales în noiembrie, o poate plăti în cazul în care recursul din 16 februarie, în faţa unei instanţe separate şi fără un nou proces, eşuează.

Dar la finalul zilei, un judecător de la secţia de apel a Curţii Supreme din New York, Anil Singh, a respins cererea de „suspendare temporară a executării hotărârii financiare” din 16 februarie.

Prin urmare, Trump va trebui să ofere o garanţie de plată a întregii amenzi.

Avocaţii lui Trump declaraseră că amenda impusă de judecătorul newyorkez Arthur Engoron la 16 februarie este „exorbitantă şi vexatorie”, iar „interdicţia generală” de a conduce afaceri în acest stat este „ilegală şi neconstituţională”, făcând „imposibilă asigurarea şi depunerea unui bon de garanţie complet”.

Judecătorul Engoron l-a obligat pe fostul preşedinte american să plătească amenzi de 354,86 milioane de dolari pentru fraudă financiară, iar fiecare dintre cei doi fii să plătească câte patru milioane de dolari.

Procuroarea generală a statului New York, Letitia James, a depus o plângere împotriva lui Donald Trump în octombrie 2022 şi l-a obligat, împreună cu Donald Jr., Eric şi grupul lor familial Trump Organization, la un proces civil pentru fraudă care s-a ţinut din octombrie până în ianuarie.

Ea a calculat ulterior că valoarea amenzii cu dobândă s-ar ridica la peste 450 de milioane de dolari. În contul său de X duminică, Letitia James a reevaluat această sumă la 464,8 milioane de dolari.

Pe reţeaua sa Truth Social, Donald Trump a susţinut în repetate rânduri că judecătorul Engoron că este „veros”, iar procuroarea generală „total coruptă”. Principalul favorit al primarelor republicane pentru alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie a denunţat încă o dată o „ingerinţă electorală”.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia nu poate să cedeze Kievului rachetele sale Patriot
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia ...
Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri că în Ucraina "situaţia pe front este critică" şi săptămânile următoare "ar putea să decidă deznodământul războiului" provocat de......
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru ...
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele ...
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...