Un mare retailer de articole sportive intră în România înainte de Crăciun

Retailerul spaniol de articole sportive Decimas va deschide pe 19 decembrie primul său magazin din România, în cadrul galeriei Auchan Drumul Taberei.
Alina Stanciu - mie, 10 dec. 2014, 13:04
Un mare retailer de articole sportive intră în România înainte de Crăciun

Retailerul spaniol de articole sportive Decimas a pus România pe harta privind planurile de expansiune şi va inaugura primul magazin înainte de Crăciun, în sectorul şase al Capitalei. Deschiderea este planificată pentru 19 decembrie în cadrul galeriei comerciale a celui mai nou hipermarket Auchan, deschis pe 10 decembrie pe fosta platformă industrială Tricodava de pe strada Braşov. „La parterul galeriei comerciale  va fi un magazin cu articole sportive Decimas. Deschiderea va avea loc pe 19 decembrie”, a declarat Tatian Diaconu, director general al Immchan România, divizia de dezvoltare imobiliară a Auchan.

Acesta este primul magazin ce urmează a fi deschis de Decimas în galeria Auchan, urmând ca anul viitor să inaugureze o a doua unitate, de 600 de metri pătraţi, în cadrul proiectului Coresi Shopping Braşov, dezvoltat tot de Immochan. 

Decimas este o reţea de peste 380 de magazine în Spania, Franţa şi Portugalia, care are însă planuri de expansiune şi în restul Europei. „În prezent, Decimas se află într-un amplu proces de expansiune.  Fiind deja prezent în Franța și Portugalia și cu un birou în Shanghai (China), este de așteptat ca în viitorul apropiat să deschidă în alte țări europene, cum ar fi Polonia sau România”, se menţionează pe site-ul oficial al companiei.

Retailerul are o istorie ce începe din 1985 când funcţiona ca unul dintre cei mai importanţi distribuoitori din Spania pentru brandurile Adidas, Nike sau Reebok, iar doi ani mai târziu a deschis şi primul magazin în Madrid.

Compania va concura pe acest segment cu Hervis şi Intersport şi Decathlon, toate cu o reţea extinsă la nivel naţional. 

Immochan România s-a înfiinţat în ianuarie 2012 iar în prezent administrează zece galerii comerciale: patru în Bucureşti (Centrele Comerciale Auchan Titan, Vitan, Crângaşi şi Drumul Taberei) şi şase în ţară – în Piteşti-Bradu, Craiova-Craioviţa, Sibiu, Braşov-Eliana Mall, Bacău şi Târgu Mureş-Sud. Cele nouă galerii reunesc 45.000 mp de suprafaţă închiriabilă. 

Immochan România are în dezvoltare un nou proiect: Coresi Shopping Resort Braşov, valoarea totală a investiţiilor fiind de 60 de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...