1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Un miliardar rus a cumpărat subsidiara DEA a grupului german RWE, pentru 5,7 miliarde dolari

DEA, filiala de petrol şi gaze a grupului german de utilităţi RWE, a fost vândută unui grup de investitori conduşi de miliardarul Mikhail Fridman, pentru 5,1 miliarde de euro (5,7 miliarde de dolari), transmite AP.

02 mar, 2015 | Agerpres

În martie 2014, RWE AG a anunţat planificata vânzare a subsidiarei sale DEA către LetterOne Group, divizia de investiţii a companiei Alfa Group, deţinută de Mikhail Fridman, pe fondul sporirii tensiunilor dintre Rusia şi statele occidentale. În vara anului trecut, Guvernul de la Berlin a aprobat tranzacţia.

Directorul general al RWE, Peter Terium, a afirmat luni că firma se poate concentra acum pe afacerea sa de bază şi îşi va putea achita datoriile. RWE, cu operaţiuni în 14 state, are nevoie de aprobarea guvernelor locale pentru finalizarea tranzacţiei, scrie Agerpres.

Fridman a declarat că 'ambiţia noastră este să dezvoltăm şi să extindem DEA'. Prin această tranzacţie miliardarul rus a obţinut 190 de licenţe sau concesiuni de petrol şi gaze din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

Printre firmele interesate de activele DEA s-a aflat şi compania energetică MOL din Ungaria şi o subsidiară a grupului german BASF, Wintershall. RWE este a doua mare companie de utilităţi din Germania după E.ON AG.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO