Un milionar american le-a transmis angajaţilor săi că ar putea fi concediaţi dacă Obama va fi reales

Directorul general al companiei americane Westgate Resorts, David Siegel, cunoscut drept omul care îşi construieşte cea mai mare casă din SUA, a trimis celor 7.000 de angajaţi ai săi un email în care îi îndeamnă să voteze împotriva preşedintelui Barack Obama, pentru a-şi salva locurile de muncă.
Economica.net - mie, 10 oct. 2012, 19:30
Un milionar american le-a transmis angajaţilor săi că ar putea fi concediaţi dacă Obama va fi reales

Şeful Westgate Resorts, hotelier cu operaţiuni în principal în Florida, nu a contribuit cu bani la campania electorală a lui Mitt Romney, însă sprijinul acordat candidatului republican prin scrisoarea transmisă luni angajaţilor s-ar putea dovedi mai valoros decât o donaţie, notează CNN Money..

Majortatea celor 7.000 de angajaţi lucrează în Florida, unul dintre statele cele mai contestate în cursa electorală pentru preşedinţie.

„Situaţia economică nu îţi ameninţă în prezent locul de muncă. Ceea ce îţi ameninţă locul de muncă este încă un mandat de 4 ani al acestei administraţii prezidenţiale. Dacă va fi aplicată vreo nouă taxă, asupra mea sau a companiei mele, după cum intenţionează preşedintele în exerciţiu, nu voi avea de ales şi voi reduce mărimea companiei. În loc să crească, această companie va fi nevoită să se restrângă. Asta înseamnă mai puţine locuri de muncă, mai puţine avantaje financiare pentru angajaţi şi cu siguranţă mai puţine oportunităţi pentru toată lumea”, comentează Siegel în emailul citat.

CEO-ul nu menţionează numele lui Mitt Romney în conţinutul scrisorii şi notează că nu are nici cea mai mică intenţie să se amestece în opţiunea electorală a angajaţilor.

Contactat marţi de CNN Money, Siegel a insistat că nu a ameninţat niciun angajat cu concedierea dacă Obama va fi reales, însă s-a arătat „mândru” de emailul compus.

„Am vrut ca angajaţii să ştie care este situaţia şi să nu asculte reclamele produse de campaniile electorale, ci o opinie calificată”, a spus el.

Potrivit acestuia, Westgate Resorts avea în urmă cu patru ani venituri anuale de 1 miliard de dolari şi un total de 12.000 de angajaţi, înainte de criza financiară mondială.

„Eram graşi, proşti şi fericiţi”, povesteşte afaceristul.

După izbucnirea crizei, compania a ajuns la un moment dat la 5.000 de angajaţi şi venituri înjumătăţite, continuă Siegel, care se laudă că a mai angajat de atunci încă 2.000 de persoane.

Şeful Westgate nu crede că firma sa va continua să prospere dacă guvernul va creşte taxele, iar programul social de sănătate promovat de preşedintele Obama va fi implementat.

Siegel este cunoscut pentru „casa” pe care şi-o construieşte, cu o suprafaţa de aproape 8.400 metri pătraţi care face obiectul unui documentar – „The Queen of Versailles”.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...