Un nou cartier cu peste 5.500 de locuințe se va construi în București

Dezvoltatorul Impact Contractor & Developer a făcut publice primele detalii pentru proiectul de locuințe care va fi construit pe terenul de 26 de hectare pe care îl deține în vestul Bucureștiului.
Andrada Ghira - vin, 03 sept. 2021, 22:50
Un nou cartier cu peste 5.500 de locuințe se va construi în București

Cel mai mare proiect al companiei care ar urma să fie demarat anul viitor este cel din Prelungirea Ghencea, acolo unde deține un teren de 26 de hectare și pentru care a obținut recent certificatul de urbanism, despre care Economica.net a relatat aici. 

Proiectul din Ghencea, numit Greenfiled West (foto), ar urma să aibă la finalizare, în 2031, peste 5.500 de locuințe.

Valoarea brută de dezvoltare de 233,6 milioane de euro, iar în primă fază sunt programate 623 de locuințe, cu o valoare brută de dezvoltare de 75 de milioane de euro. Tot aici, în 2026 este planificată construcția unui centru comercial cu o suprafață construită de 7.200 de mp și o valoare burtă de dezvoltare de 18 milioane de euro.

Evaluat la aproape 22 de milioane de euro. Pentru acest teren, compania s-a judecat cu Statul Român și Primăria Municipiului București asupra dreptului de proprietate.

Terenul a fost cumpărat de Impact în 2006 și a făcut parte din averea imobiliară a Institutului Pasteur, privatizat în 2000.

O hotărâre a Tribunalului București din 2019 arată că Impact are drept de proprietate asupra terenului, iar Statul Român și Primăria București au declarat anul trecut apel împotriva acestei hotărâri. Curtea de Apel București a respins însă apelurile autorităților ca nefondate și s-a menținut hotărârea Tribunalului București. Decizia Curții de va putea fi atacată cu recurs, se arată în raportul financiar al companiei pentru anul 2020.

CITEȘTE ȘI Planurile dezvoltatorului Impact: cartiere rezidențiale cu peste 12.000 de locuințe de 1,4 miliarde de euro, dar și un hotel și centre comerciale până în 2027

Dezvoltatorul vizează expansiune în marile orașe precum București, Iași, Constanța, Timișoara, Brașov și Cluj-Napoca, dar și extinderea pe segmentul de birouri, comercial și hoteluri. Alte circa 4.500 de locuințe ar putea fi construite pe terenuri pe care dezvoltatorul le-a identificat, dar nu le-a achiziționat încă.

Impact Developer & Contractor SA este primul dezvoltator imobiliar privat din România. Compania a fost înfiinţată în 1991, prin subscripţie publică iar din anul 1996 a fost cotată la Bursa Română de Valori Bucureşti. Compania a dezvoltat 17 ansambluri rezidenţiale, peste 450.000 mp construiţi şi aproape 5.000 de unităţi livrate la nivel naţional.

Acționar majoritar al companiei, cu un procent de 59,97% este omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care mai deține și centrul comercial Doraly din Afumați. Adrian Andrici deține 15,92%, alături de alte persoane juridice (12,99%) și fizice (11,11%).

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...