Un nou CEO la Raiffeisen

Raiffeisen Bank International (RBI) l-a numit în funcţia de director general executiv (CEO) pe Karl Sevelda, fost director general adjunct, după demisia lui Herbert Stepic.
Economica.net - vin, 07 iun. 2013, 11:14
Un nou CEO la Raiffeisen

Consiliul de supraveghere al băncii austriece a acceptat vineri demisia CEO-ului Herbert Stepic, care a anunţat pe 24 mai că este pregătit să se retragă din motive personale, se arată într-un comunicat transmis vineri de Raiffeisen.

În acelaşi timp, Karl Sevelda, director general adjunct şi membru al board-ului responsabil de divizia de Corporate Banking, a fost numit CEO şi va prelua imediat atribuţiunile noii funcţii.

Mandatul lui Sevelda (63 de ani) va expira la mijlocul anului 2017.

Noul director general adjunct este Johann Strobl, cu un mandat similar. Totodată, mandatul directorului financiar executiv (CFO) Martin Grüll a fost prelungit până la jumătatea anului 2017.

„Numirea (lui Sevelda – n.r.) reprezintă o expresie a încrederii Consiliului de Supraveghere în continuarea strategiei actuale a băncii. Considerăm continuitatea managementului şi afacerilor drept unul dintre factorii cheie de succes, în special în vremuri grele. În numele întregului Consiliu de Supraveghere, îi mulţumesc lui Herbert Stepic pentru cei peste 40 de ani dedicaţi băncii şi meritele importante atinse împreună cu Raiffeisen Banking Group”, a declarat în comunicat preşedintele Consiliului de Supraveghere al Raiffeisen, Walter Rothensteiner.

Cu o experienţă de 35 de ani în industria bancară, Sevelda lucrează de 15 ani la Raiffeisen şi a devenit director general adjunct în 2010.

„Sunt mulţumit de încrederea investită în mine (…) Ultimii ani nu au fost uşori, într-nu mediu economic dificil, însă adaptara proactivă a strategiei noastre s-a dovedit de succes. Astfel, voi continua în direcţia pe care eu şi colegii mei din board am urmat-o împreună cu Herbert Stepic. Numirea mea ca CEO este, în mod indirect, şi o confirmare că această direcţie este corectă”, a afirmat la rândul său Karl Sevelda.

Herbert Stepic (66 de ani) a informat pe 24 mai Consiliul de Supraveghere al Raiffeisen că este pregătit să demisioneze, invocând „motive personale”, la o zi după ce banca centrală a anunţat că investighează investiţiile derulate de acesta prin conturi offshore.

Banca centrală a Austriei a anunţat pe 23 mai că va investiga mai multe tranzacţii personale ale lui Stepic, după ce în presă au apărut informaţii că ar fi utilizat „firme-paravan”. Şeful RBI a negat orice neregulă.

Te-ar mai putea interesa și
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Exodul din Rusia a corporaţiilor străine începând din 2022, după ce aceasta a invadat Ucraina, a dus la pierderi ale companiilor străine de peste 107 miliarde de dolari din deprecieri de active......
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra ...
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. Industria solicită de urgență remedierea situației
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. ...
Proiectul de OUG de modificare a legislației referitoare la plafonarea prețurilor la energie și gaze, care ar urma să ...
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Activităţile NATO din Europa de est şi din regiunea Mării Negre sunt concentrate pe pregătirea aliaţilor săi pentru ...